Hoe houdt je de velgen van je auto mooi

Hoe houdt je de velgen van je auto mooi

Het mooi houden van je auto is erg belangrijk als je een beetje wilt rondrijden in stijl. Het wassen van de auto is natuurlijk voordehandliggend maar heel veel mensen vergeten wel wat dingen bij het schoonhouden van de auto. Een van die dingen zijn de velgen en daar willen we graag tips over geven! 

Neem de juiste velgen

Als je goede velgen neemt is het vaker makkelijker of minder nodig om de velgen goed schoon te krijgen en houden. Heel simpel gezegd is het ook zo dat je velgen waar je trots op bent liever schoonhoud en maakt dan velgen die je maar lelijk vindt. Ook is het zo dat kwaliteit lichtmetalen velgen makkelijker schoon te houden zijn dan stalen velgen. Daarom is het verstandig om de juiste velgen te nemen bij porsche velgen van MW Wheels. Die hebben de beste kwaliteit velgen voor allerlei verschillende automerken. 

Vieze velgen voorkomen

Wil je graag voorkomen dat je velgen vies worden is het verstandig ze regelmatig in te wrijven met autowas. Zo zorg je ervoor dat vuil en vet niet zo makkelijk hecht aan de velg waardoor ze langer schoon blijven. 

Verschillende manieren om velgen te reinigen

Er zijn verschillende manieren waarop je je velgen kan reinigen. De 3 voornaamste manieren zijn: 

  • Ovenreiniger: Spuit heel eenvoudig een beetje ovenreiniger op de velgen en laat het even intrekken. Borstel daarna het vuil van de velgen af met behulp van een tandenborstel. Spuit de velgen daarna even af met warm water.
  • Terpentine: Smeer verwijderen van een velg is wat moeilijker dan normaal vuil. Dit lukt ook niet met simpele ovenreiniger dus gaan we aan het werk met terpentine. Pak een oude doek maak deze een beetje nat met terpentine. Maak vervolgens de velgen schoon met de doek. Spuit daarna de velgen even af met warm water. 
  • Afwasmiddel: Pak een natte spons of doek en spuit daar wat afwasmiddel op (bijvoorbeeld dreft). Poets vervolgens de velgen en laat het even zitten. Spoel daarna de velgen af met een beetje warm water en voila, je velgen weer zo goed als nieuw! 
Lees tip:  Auto stickers voor de auto

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.