Hoe bescherm ik mijn auto tegen krassen en vlekken?

Iedere auto eigenaar wilt natuurlijk niet dat zijn of haar auto onder de krassen en vlekken komt. Hier zijn een aantal tips voor. Bijvoorbeeld regelmatig wassen, een wax laag aanbrengen na het wassen. En natuurlijk zo goed mogelijk rijden en takken vermijden. In dit artikel krijg je meer informatie over hoe jij je auto het beste kan beschermen.

Was je auto regelmatig

Een van de simpelste manieren om je auto te beschermen tegen krassen en vlekken is hem regelmatig in de was te doen. Dit kan je om de week doen of iedere vaste dag van een maand. Maak tijdens het wassen van je auto wel gebruik van een microvezeldoekje. Doordat de vezels dicht op elkaar zitten blijft het vuil er niet in hangen en krijg je geen krassen op je lak.

Breng een carwrap aan

Naast het goed wassen van je auto kun je voor kiezen je auto te laten personaliseren en beschermen door middel van een wrap. Door het laten wrappen van je auto bescherm je de lak tegen steenslag en krassen. Daarnaast bescherm je tevens het interieur en de inzittende passagiers tegen de zon.

Doe voorzichtig rond je auto

Krassen en vlekken kun je ook heel gemakkelijk voorkomen door voorzichtig rond je auto te zijn. Kijk dus uit als je vlak langs planten rijdt die uitstekende takken hebben hangen. Gooi ook niet zomaar dingen in de richting van je auto. Met het schoonmaken van je auto is het ook verstandig om gebruik te maken van een microvezeldoek te gebruiken in plaats van een normale doek. De normale doek kan namelijk heel gemakkelijk vuil vasthouden wat vervolgens weer krassen op kan leveren als je aan het schoonmaken bent.

Lees tip:  Help! De motor van mijn auto geeft problemen

Breng een nano coating aan

Als je je auto nog beter wilt beschermen tegen krassen en vlekken kan je het beste een nano coating aanbrengen. Een nano coating is een betere vorm van een wax laag. Het principe is hetzelfde: het weert allebei water en vuil af. Maar een wax laag moet je vaker aanbrengen dan een nano coating laag.

Author: WeTalkSEO

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.