Het bijhouden van je zakelijke ritten doe je op deze manier

Heb je een eigen bedrijf en staat er een auto op je bedrijfsnaam? Of rijd je zakelijke kilometers in je eigen privé auto? Dan is het juist en correct bijhouden van alle ritten erg belangrijk. Dit is verplicht vanuit de wet en deze gegevens moet je op elk moment aan de belastingdienst kunnen laten zien. Wanneer hier fouten in worden gemaakt, kan dat gezien worden als fraude en kan je een hoge boete riskeren. Het is dus belangrijk dat je de ritregistratie op een zorgvuldige manier bijhoudt.

Bijhouden met de hand

De goedkoopste manier om de ritten bij te houden, is door dit met de hand te doen. Echter is de kans groot dat er ritten vergeten worden of dat er gegevens onnauwkeurig genoteerd worden. Daarnaast is het noteren met de hand een tijdrovende klus. Al met al is deze manier erg foutgevoelig en zijn de risico’s te hoog.

Ritregistratiesysteem

De kans op fouten bij het bijhouden van je rittenregistratie is het kleinst als je een ritregistratiesysteem koopt. Accredis is een bedrijf dat ritregistratiesystemen verkoopt. Bij een dergelijk systeem wordt er een kastje in je auto gebouwd, welke de ritten automatisch registreert en opslaat. De ritten worden opgeslagen op een softwaresysteem. Dit systeem is vaak met een online inlog uit te lezen. Zo heb je alle ritten overzichtelijk en direct bij de hand.

Gemak

Door het installeren van een rittenregistratiesysteem bespaar je erg veel tijd en vooral ook moeite. Notitieboekjes zijn makkelijk kwijt te raken en je hebt niet altijd zin om alles direct te noteren. Het ritregistratiesysteem doet dit voor jou en jij hoeft nergens meer aan te denken. Het is even een investering, maar uiteindelijk heb je er nog jaren profijt van. 

Lees tip:  Tips hoe je het beste kunt voorbereiden op de eerste rijles

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.