Het afsluiten van een autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten kan soms een beetje overweldigend zijn, maar het is ontzettend belangrijk om dit te doen, en om te weten waarvoor je je precies laat verzekeren en wat de regels zijn om je aan te houden. Daarom is het aan te raden je goed te realiseren wat je precies zoekt in een autoverzekering en waar je op moet letten bij het afsluiten ervan.

Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

De eerste tip is om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken voordatje overgaat tot een autoverzekering afsluiten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de premies, de dekkingen en de voorwaarden van verschillende verzekeraars. Bedenk daarbij wat belangrijk voor je is.

Bepaal ook goed voor jezelf wat voor dekking je precies wil. Er zijn namelijk verschillende opties, zoals WA (deze is wettelijk verplicht), WA+ en Allrisk (hierbij wordt o.a. schade vergoed aan je eigen auto door een aanrijding die jouw schuld was). De waarde van je auto zal ook een rol spelen in de keuze die je maakt.

Kies daarbij een passend eigen risico. Dit is het bedrag dat je sowieso betaalt als je een beroep doet op je verzekeraar. Bij sommige verzekeraars kan je het eigen risico bedrag aanpassen, bij anderen niet. Bedenk goed welk bedrag je zelf wilt betalen bij schade. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger in de regel de premie is.

Kijk ook naar eventuele aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of een schadeverzekering inzittenden. Bij laatstgenoemde verzekering keert de verzekeraar alle werkelijke kosten uit in het geval van blijvende invaliditeit, zoals gederfd loon, kosten voor aanpassingen en medische kosten.

Lees tip:  Verkoopmogelijkheden voor auto's zonder APK

Daarbij is het belangrijk de polisvoorwaarden goed door te lezen voordat je een autoverzekering afsluit. Zo weet je precies waarvoor je verzekerd bent en onder welke omstandigheden.

Daarnaast is het belangrijk de looptijd van de verzekering en eventuele opzegtermijnen. Goed in de gaten te houden, om zo te voorkomen dat je ergens aan vast zit of te kampen hebt met hele lange opzegtermijnen.

Na het afsluiten van de verzekering

Als je je verzekering eenmaal hebt afgesloten, geef dan alle relevante informatie door, meld schade altijd direct, betaal je premie op tijd en check regelmatig of je polis nog up to date voor jou is.

Poliswijzer.nl kan je helpen bij het afsluiten van je nieuwe autoverzekering. Via de vergelijker van Poliswijzer vind je de perfecte verzekering voor jouw auto. Daarnaast biedt Poliswijzer je nuttige tips om de goedkoopste en beste autoverzekering te vinden.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.