Haal het beste uit de verkoop

Haal het beste uit de verkoop

Anno nu is een auto niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw het hebben van een auto een luxegoed was, nu bezit zo’n 75% van alle huishoudens tenminste 1 auto.
Toch kunnen er redenen zijn waarom je jouw auto wilt verkopen. Het kan zijn dat je door de coronacrisis thuiswerkt en de auto niet meer nodig hebt. Het kan ook zijn dat je een baan dichterbij huis hebt gevonden, waardoor je de auto niet meer nodig hebt. Of je krijgt gezinsuitbreiding, waardoor je auto ineens niet meer groot genoeg is.
Wat je reden ook is, je wilt natuurlijk wel de beste prijs halen uit de verkoop van je bolide. In dit artikel geven we je tips om het beste uit de verkoop te halen.

Tips voor de verkoop

  • Zorg voor een goede eerste indruk. Poets de auto tot hij glimt. Van velgen tot het interieur. Het is het overwegen waard om er wat geld tegenaan te gooien om dit door een professional te laten doen. Een blinkend schone auto oogt nieuwer.
  • Zorg na het poetsen voor duidelijke foto’s. Maak foto’s van de buitenkant, maar ook de binnenkant. Vergeet ook de schades niet te fotograferen. Voor de echte fantiekelingen kan dit met een goede compact camera.
  • Zorg dat het onderhoudsboekje goed is bijgewerkt. Verleng eventueel een aflopende APK. Een kleine investering, die de koper dan niet meer hoeft te doen. Controleer ook de kilometerstand bij de RDW: klopt deze wel? Een foutje is immers zo gemaakt en sommige mensen frauderen hier ook mee.
  • Geef altijd eerlijk aan als er mankementen aan de auto zitten. Eerlijkheid duurt immers het langst.
  • Zorg dat je de juiste prijs vraagt. Bij een te hoge vraagprijs, prijs je jezelf uit de markt en een te lage prijs kan argwaan opwekken bij de koper.
  • Biedt je auto op verschillende manieren aan: op online platformen, met een te koop bordje achter het raam, of via mond op mond reclame.
  • Maak het de koper zo makkelijk mogelijk om een proefrit te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er genoeg benzine is en dat je goed bereikbaar bent. Een kopje koffie aanbieden aan de koper kan ook slim zijn. Zo voelt hij of zij zich welkom.
Lees tip:  Live blog: Kia

Tot slot

Tot slot: je auto verkopen is een beetje geven en nemen. Bedenk dat de vraagprijs zelden of nooit betaald wordt. Een koper zal meestal proberen af te dingen. Geef hem of haar die ruimte.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.