Goede tips om voordelig te leasen

lease auto

Het leasen van een auto is iets wat veel mensen doen, zowel zakelijk als persoonlijk. Het is dan ook in veel situaties erg handig om te leasen. Ben je bijvoorbeeld een zelfstandige ondernemer en moet je veel reizen voor je werk? Of ben je toe aan een nieuwe auto maar heb je het spaargeld zo even niet liggen, en wil je het liever niet lenen? Dan is een private lease ideaal – in veel gevallen is private leasen net zo voordelig als het zelf kopen van een auto. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat dat maandbedrag niet té hoog wordt, maar juist lekker betaalbaar? De volgende tips helpen je om voordelig te leasen.

Kies niet voor het duurste model

De meest voor de hand liggende tip, maar tevens een belangrijke, is het kiezen van een geschikt model. Tja, als je de allernieuwste Audi wil rijden kijk je nou eenmaal naar een hoger prijskaartje. Slimmer is daarom om op zoek te gaan naar een betaalbaar model dat je voor een mooi bedrag elke maand kunt rijden. Ook handig is om eens naar tweedehands auto’s te kijken. Occasions worden vaak geleased en zijn hierdoor stukken goedkoper dan wanneer je een gloednieuwe auto leaset. Kijk dus eens naar mogelijkheden voor een gebruikte occasion leasen, bijvoorbeeld op www.privateleaseused.nl.

Betaal een deel vooruit

Je hoeft natuurlijk niet al je spaargeld op te maken aan je nieuwe auto/je leaseauto, maar het vooruitbetalen van een deel helpt al enorm. Je kunt bijvoorbeeld je oude auto verkopen en dit geld voor een deel inleggen, of op je spaarrekening kijken wat je ervoor over hebt. Er is veel mogelijk. Vaak verschillen je opties per bedrijf, dus vraag even bij jouw leasebedrijf wat zij aanbieden.

Lees tip:  Porsche 911 GT3

Onderschat je te rijden kilometers niet

Vaak betaal je op basis van een geschat aantal kilometers dat je per maand rijdt. Hier is het beter om het te overschatten dan onderschatten. Rijd je namelijk veel meer dan wat je van tevoren hebt aangegeven? Dan komen daar weer kosten bij. Probeer dat dus zo veel mogelijk te vermijden en maak een goede inschatting van wat je denkt te gaan rijden.

Een lange investering

Het bedrag wat je maandelijks betaalt aan je private lease is afhankelijk van het contract dat je afsluit. Ga je voor een looptijd van één jaar, twee, of misschien zelfs vier of vijf? Hoe langer jouw contract loopt, hoe goedkoper het bedrag elke maand is. Het risico wat hierbij komt is dat je van tevoren nooit weet hoe je leven erover bijvoorbeeld vier of vijf jaar uitziet, en dat je wellicht al veel eerder dan dat op een punt komt waar je eigenlijk het contract wil opzeggen. Doe je dat voor het eind van het contract, zijn er natuurlijk kosten aan verbonden. Het is dus belangrijk om goed na te denken voordat je een langdurig contract afsluit, maar het is zeker een goede manier om dat maandbedrag wat omlaag te halen.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.