Geld besparen op je onderhoudsbeurt van je auto doe je zo

Een onderhoudsbeurt, iets wat vaak duur kan uitvallen. Echter kan dit vaak voorkomen worden door wat simpele dingen af te spreken met de garage. Moet jouw auto binnenkort gekeurd worden? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij namelijk drie tips om geld te besparen met een onderhoudsbeurt.

  1.     Voorkom miscommunicatie

Het allerbelangrijkste om geld te besparen op je onderhoudsbeurt is door miscommunicatie te voorkomen. Door duidelijk afspraken te maken zoals wat voor soort onderhoudsbeurt er dient worden gedaan. Dit kan je het beste bepalen door te kijken naar de onderhoudshistorie van je auto en te kijken of je auto een grote of kleine beurt nodig heeft. Dit kan je dan bij de garage aangeven. Een andere kostenbesparing is door vooraf af te spreken met de garage om extra kosten met jou altijd te overleggen. Dit voorkomt dat als je je auto weer komt ophalen je voor hogere kosten komt te staan dan je initieel verwacht had.

  1.     Inschatting opvragen

Vraag bij de garage of zij een inschatting willen geven met betrekking tot de kosten van zo’n onderhoudsbeurt, zo weet je direct hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn eraan. Het kan namelijk wel eens tussen verschillende garages schelen hoeveel het kost. Daarnaast is het ook belangrijk te vragen of er nog verschillen zijn tussen de onderhoudsbeurten die ze aanbieden en de prijzen daarvan. Zo kan je bijvoorbeeld een all-in onderhoudsbeurt hebben waarbij er naast ook nog je auto wordt gewassen en gezogen. Zo kunt u zelf nog kiezen tussen de opties die ze aanbieden.

  1.     Tweedehands Onderdelen
Lees tip:  Wat kan een autobedrijf voor jou betekenen

Niet elke garage heeft tweedehands onderdelen één twee drie paraat liggen, maar het kan soms lonen om te vragen of ze goedkopere varianten of tweedehands onderdelen hebben die gebruikt kunnen worden. Ook het vervangen of verversen van andere onderdelen, zoals de motorolie is het soms slim om te vragen met wat voor soort olie ze gebruiken zoals Eurol olie en of je daar wellicht kosten in kunt besparen. Zo biedt Oliehandel bijvoorbeeld meerdere soorten en prijzen aan motorolie aan bedrijven.

Door deze tips bent u beter voorbereid op een onderhoudsbeurt en kunt u wellicht veel geld besparen.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.