Fiat breidt assortiment praktische modellen flink uit in 2018

Volgens een aantal bronnen zal Fiat de komende 4 jaar onder andere bezig zijn met het uitbreiden van haar gamma. Het is fijn dat dit gebeurt want het gamma assortiment is nogal klein. Fiat gaat zich met name focussen op de rationele series. Hier zijn nu alleen nog Panda en Tipo onderdeel van. Deze reeksen zullen vanaf dit jaar behoorlijk groeien tot 2022.

Veel auto voor je geld

Alhoewel de pijler van Fiat ‘veel auto voor je geld’ de afgelopen jaren een beetje is vergeten, zal de komende jaren hier waarschijnlijk weer verandering in komen. Het zal niet gaan om laaggeprijsde auto’s, maar om praktische modellen (zoals gezinsauto’s) die in verhouding goedkoper worden. Fiat wilt graag in het midden-segment zitten zodat ze de grootste doelgroep kunnen bereiken. De afgelopen jaren waren de Fiat auto’s in verhouding redelijk duur, dus dit zal mogelijk de komende 4 jaar gaan veranderen

Vernieuwde SUV/Crossover

Een belangrijke toevoeging van het B-segment zal de vernieuwde SUV/Crossover zijn. Ook de Tipo zal een upgrade krijgen met het introduceren van een grotere variant. De Tipo is in het verleden al een keer besproken, maar is uitgesteld. In het kleinste segment zal mogelijk een uniek model komen. Dit is nog niet 100% zeker, maar de kans dat de nieuwe auto komt is aanwezig. Het is mogelijk dat dit een nieuwe kleine Jeep is. Immers, er wordt al langer over een kleine Jeep gesproken.

Productie van Fiat modellen

De plaatsen waar de Fiat’s geproduceerd gaan worden liggen allemaal buiten Italië, namelijk in landen als Polen, Servië en Turkije. Een andere belangrijke plek voor de productie zal in Brazilië zijn. Dit komt omdat er een aantal varianten specifiek voor dit land zullen worden geproduceerd.

Alle nieuwe modellen die worden uitgebracht zullen als doel hebben om verschillende continenten met elkaar te verbinden. We zullen moeten wachten op het productieplan van dit jaar of de onofficiële aankondiging van dit artikel klopt.

Voor de mensen die nieuwste Fiat modellen willen aanschaffen of leasen, neem een kijkje op de site van deze Fiat dealer. Tevens kun je in de Jeep garage de nieuwste Jeep modellen vinden.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.