Erg handig zo’n auto GPS tracker

GPS tracker

Op elk moment van de dag kunnen zien waar je auto zich exact bevindt. Nee dat is niet alleen iets wat je ziet in films. Het kan echt en alles wat je daarvoor nodig hebt is een auto GPS tracker. Zo’n auto GPS tracker is helemaal niet duur en je zult er een hoop plezier aan beleven. In deze tekst zal erop worden ingegaan waarom je echt een auto GPS tracker moet hebben voor eigen gebruik. Je zult straks alles weten over het nut ervan en na het lezen weet je het zeker. Je moét het hebben en wel nu.

Eenvoudig in gebruik

Zo’n auto GPS tracker is ten eerste echt heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft geen verstand van zaken te hebben om hem op de auto te bevestigen. Het ligt een beetje aan het merk hoe dit bevestigen werkt, maar de handleiding zal zich vanzelf wijzen. Daarnaast moet je weten dat het niet zo is dat het bekeken is na een regenbui en zelfs niet na een zware storm. Vanzelfsprekend is een auto GPS tracker gewoon waterdicht en daarmee geschikt voor alle weersomstandigheden. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat het een miskoop zal zijn. Dit is zeker niet het geval. 

Wat je kan met een auto GPS tracker

Het is op elk moment van de dag, op ieder willekeurig tijdstip, mogelijk om de exacte locatie van de auto op te vragen. De locatie zal je dan ontvangen via je mobiel (waarschijnlijk middels een sms). Het is mogelijk om een bepaald gebied in te stellen als “safe zone” als het ware. Je krijgt dan direct een melding zodra het voertuig deze safe zone verlaat. Zo ben je direct op de hoogte indien je auto gestolen zou worden en op die manier wordt het mogelijk om er op tijd bij te zijn. Je kunt vervolgens direct ingrijpen (naar de politie gaan). 

Lees tip:  Waar jij op moet letten als je een nieuwe auto wilt kopen

Welke functies een dergelijke tracker heeft

Een auto GPS tracker heeft vaak een tril alarm wat ervoor zorgt dat je gelijk een melding ontvangt op het moment dat de auto in beweging komt. Dit heeft eigenlijk hetzelfde nut als de functie van de safe zone. Verder is een auto GPS tracker in sommige gevallen uitgerust met een SOS knop. Deze kun je indrukken bij direct gevaar. De tekst “help me” zal worden verzonden naar vooraf ingestelde contacten evenals je exacte locatie. Ook valt er in te stellen dat je automatisch een melding krijgt als er harder dan de maximum snelheid wordt gereden. In sommige gevallen ook wel handig.

Zo zie je dus maar dat een auto GPS tracker meer functies heeft dan je misschien zou denken. Het installeren op de auto is kinderlijk eenvoudig en het apparaatje zelf zal echt niet zomaar stuk gaan. Op elk moment is de exacte locatie te zien en verder krijg je vaak al een melding bij het in beweging komen van de auto. Daarnaast heeft de tracker een SOS knop en ook word je gewaarschuwd bij het te hard rijden.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.