Elektronische kentekenplaten

Onderzoek naar elektronische kentekenplaten wordt beschouwd als een mogelijke inkomstenbron voor Californië. De eerste officiële stap werd gezet door het wetsvoorstel dat de Californische senator Curren Price heeft voorgesteld. Nummerplaatreclame zal naar verwachting genoeg geld opleveren om het enorme tekort van de staat Californië te helpen dekken. Zo’n plaat zou vergelijkbaar zijn met een gewone kentekenplaat, waarbij de kentekenplaatnummers en -letters worden weergegeven wanneer de auto in beweging is.

Het display is echter digitaal en wanneer de auto vier seconden stilstaat, zou de licentie op een gedeelte ervan een advertentie weergeven. ID-nummers worden nog steeds weergegeven, zelfs als de auto stilstaat. Naast advertenties kan het bord Amber Alerts weergeven in noodsituaties.

Zo’n apparaat zou een nieuwe bron van inkomsten kunnen betekenen voor de staat Californië. Andere staten financieren ook onderzoek naar dergelijke technologie, maar senator Price suggereerde dat California Department of Motor Vehicles de eerste zou kunnen zijn om deze platen te implementeren. Smart Plate is een bedrijf dat al betrokken is bij de ontwikkeling van elektronische kentekenplaten. De ontwikkeling zal waarschijnlijk doorgaan als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Een elektronische plaat zou coureurs de mogelijkheid kunnen bieden om aangepaste berichten weer te geven, zoals hun favoriete sportteam. Zo wordt het bord niet alleen een manier van reclame, maar ook een manier om steun te betuigen aan andere organisaties.

Op zo’n bord kunt u elk bericht programmeren om uw politieke overtuigingen uit te drukken, andere chauffeurs waarschuwen dat u een baby aan boord heeft, of dat u een bejaarde of nieuwe chauffeur bent. U kunt zelfs reclame maken voor uw bedrijf, producten, diensten of website.

Lees tip:  Welke auto past bij mij?

Een elektronische kentekenplaat wordt aangedreven door het stroomsysteem van de auto en bevat een geheugenchip voor het opslaan van relevante informatie. Deze chip communiceert met een hoofdcomputersysteem van het door jou geselecteerde bureau. Het verwijderen van de plaat kan de auto uitschakelen. Bovendien zou een aangifte van diefstal kunnen worden weergegeven als een dergelijk bericht in het hoofdcomputersysteem wordt ingevoerd. Het nadeel is dat er al elektronische kentekenplaten worden gebruikt als vervagingsmiddel. Dergelijke gadgets kunnen cijfers en letters van de originele kentekenplaat verbergen. Er zullen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar manieren om het systeem te hacken en wetshandhaving te omzeilen. Bovendien kunnen de prijzen voor bumperreparatie drastisch stijgen als u een dergelijk systeem gebruikt.

Elektronische kentekenplaten zijn al verkrijgbaar als duurzame metalen beugels en gebruiken een LED-lamp die weerbestendig is en als extra remlicht fungeert. U kunt 5 berichten met 250 tekens per bericht programmeren. E-platen zijn in het VK gebruikt om het auto-informatienummer weer te geven en er zijn producten die zelfaangedreven zijn en de ID van de auto onafhankelijk van de voedingssystemen van de auto kunnen weergeven. Dergelijke platen breken uit wanneer pogingen om ze te verwijderen worden gemaakt door onbevoegde agenten en de weergegeven status wordt gewijzigd.

Hoewel sommige mensen denken dat het nuttig is, kan een dergelijke digitale plaat leiden tot meer vervelend verkeer. Als je echter van advertenties houdt, heb je tijdens het rijden geen extra bronnen van plezier.

Lees verder op Pelster Automotive

Author: H. Pieters

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.