Elektrische auto’s vergelijken: Tesla model 3 vs. BMW i4

elektrische auto vergelijken

Elektrische auto’s; ze zijn bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In 1 jaar is het aantal elektrische auto’s gestegen van 76.000 auto’s naar 273.000 elektrische auto’s. Loop maar eens door de stad en je ziet er meer dan genoeg opgeladen en gereden worden van merken als Tesla en BMW. Gezien het feit dat een elektrische auto in zijn levensduur 3 tot 4 keer minder CO2 uitstoot dan een diesel of benzine auto, is dit een zeer positieve verandering voor het klimaat. Een grote speler in de elektrische auto-industrie is het bekende Tesla. Tesla heeft ook een grote rivaal genaamd BMW, in dit blog gaan we deze elektrische auto giganten met elkaar vergelijken.

Tesla de grootste?

Als je aan elektrische auto’s denkt, wat is dan het eerste bedrijf dat in je op komt? Bij ons is dat Tesla. Het merk staat dankzij haar luxe kijk op wat een elektrische auto allemaal kan omvatten, en de soms unieke design keuzes (bijvoorbeeld de Cybertruck), in ons geheugen gegrift. Je kunt Tesla in ieder geval één ding niet verwijten; ze zijn altijd aan het innoveren met elk nieuw model dat ze uit brengen. Toch moeten deze auto’s ook opgeladen worden en daar heb je de perfecte Tesla laadkabels voor. In tegenstelling tot vroeger, toen lange oplaadtijden nog de norm waren, kun je nu al je Model 3 opladen in 4.35 uur! Wij hier bij Autovandeweek.nl kunnen niet wachten op de nieuwe designs en keuzes die Tesla gaat maken.

BMW als rivaal?

Dat Tesla een van de grote spelers is als het gaat om elektrische auto’s, betekent niet dat niemand anders zich ook in de markt gaat bemoeien. BMW is het Model 3 van Tesla op bepaalde vlakken aan het inhalen, en dat met name dankzij BMW’s i4 model. De i4 kan 600 km rijden voordat deze op moet laden, wat meer is dan de 560 km die het Model 3 haalt. Samen met alle luxe die je kent van een standaard BMW auto, en met een snelle BMW laadkabel, is de i4 een perfect alternatief voor een Tesla wanneer je toe bent aan een nieuwe elektrische auto.

Lees tip:  De voordelen van werken met een dashcam

Concluderend, de toekomst voor de elektrische markt ligt nog open en met steeds meer autofabrikanten die ook een kans willen wagen deze markt succesvol te betreden, gaan we zeker nog veel modellen de revue zien passeren komende jaren. Laat ons weten waar jij het meest geïnteresseerd in bent in de comments!

Author: Extendure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.