Elektrische auto’s van Opel willen het grote publiek bereiken

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar 2019 lijkt dan toch de grote doorbraak te zullen worden om elektrisch te gaan rijden. Schoorvoetend neemt deze nieuwe trend van autorijden dan toch stilaan de bovenhand. Dat elektrisch rijden uitstekend is voor het milieu, staat buiten kijf. De CO2-uitstoot is verbannen en voor de motor heeft elektrisch rijden een gunstige invloed. In het beginstadium was de grootste struikelblok het prijskaartje. Hieronder lees je ook welke autoverzekering je het beste kan afsluiten op de website Autoverzekering.nl

Opel wil elektrisch rijden bereikbaar houden voor iedereen

Het automerk uit het Duitse Rüsselsheim is al jaren de pionier van het elektrisch rijden. Zo zag de hybride Opel Ampera acht jaar geleden het levenslicht. De Europese journalisten staken massaal de loftrompet over dit merk type waardoor de wagen tot Auto van het Jaar in 2011 werd uitgeroepen. Ondertussen is de Ampera-e de nakomeling van geesteskind Opel Amper en is meer genaakbaar geworden voor de modale man in de straat. Door de reikwijdte van 380 kilometer en de lagere prijsstelling lijkt Opel aardig op weg met dit type de elektrische automarkt in de middenklasse te veroveren. Bovendien zijn de laadtijden sterk verminderd.

Het gamma van Opel wordt met twee elektrische wagens uitgebreid

Opel start dit jaar nog met de lancering van twee nieuwe elektrische automodellen. De Corsa die een volledig elektrisch design krijgt en de plugin Hybride van de Grandland X. De GTX Experimental is het paradepaardje van de designvisie van de elektrische Opel. Om de vinger aan de pols te houden kan je je altijd inschrijven voor de Opel E-NEWS nieuwsbrief.

Ook de overheid draagt een steentje bij om het elektrisch autorijden aan te zwengelen. Omdat elektrische auto’s op vlak van milieuvriendelijkheid een lans breken, krijgen de wagens een vrijstelling van BPM en MRB (motorrijtuigenbelasting). Wanneer je de auto voor zakelijk vervoer gebruikt, kan dat trouwens tegen een bijkomend bedrag van amper 4 %. Bovendien kan je als bedrijfsleider nog eens financieel voordeel halen door de investeringsaftrek voor het milieu. Plus kan je 36 procent verder aftrekken van de winst die jouw bedrijf boekte.

Kostenbesparing door elektrisch te rijden

In aankoop mag de elektrische auto dan prijzig zijn, daar staat tegenover dat het kostenplaatje tijdens het elektrisch autorijden een fikse duik naar beneden maakt. De uitgaven voor service liggen immers heel wat lager dan een modale auto eigenaar gewoon is te betalen. Een voorbeeld om dit te staven. Een Ampera-e remt op de motor af om energie te onderscheppen waardoor de remmen worden gevrijwaard.

Vergelijk en bespaar

Om te kijken welke autoverzekering het beste bij jou past, kun je het beste een kijkje nemen op een vergelijkingswebsite zoals Easyswitch.nl voordat je overgaat tot een autoverzekering afsluiten.

Hier kun je namelijk je autoverzekering vergelijken en je autoverzekering berekenen, zodat je kunt kiezen voor de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Dit zorgt vaak voor een betere dekking en zal ervoor zorgen dat je geld bespaart op jaarbasis.



Author: Ilonka