Elektrische auto private lease

De rappe opkomst van private lease is niemand in Nederland ontgaan. Eind 2019 rijden er naar schatting 200.000 mensen in een private lease auto. Maar hoe houdt dit verband met een andere relatief nieuw fenomeen, de elektrische auto? Is het leasen van een volledig elektrische bolide ook interessant voor privé leasers? Welke auto’s zijn er reeds beschikbaar en bij welke aanbieders kan je terecht?

Vergelijkingsplatform www.private-lease-aanbiedingen.nl heeft het voor je uitgezocht en geeft antwoord op deze vragen.

Interessant voor privé leasers?

De feedback die wij ontvangen vanuit de markt is helder en eenduidig. Privé leasers van elektrische auto’s zien overwegend dezelfde voor- en nadelen.

  • Nadeel: De actieradius blijft voor veel mensen een hekel punt. Je rijdt met een elektrische auto tussen de 200 en 400 kilometer op een volle accu. Dus hoe gaat dat tijdens lange ritten, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat?

Snelladers bieden een uitkomst maar het netwerk aan laadpalen is in Nederland nog niet optimaal. Toch lijken privé leasers juist minder last te hebben van de soms beperkende actieradius. Gemiddeld genomen rijden particulieren rond de 35 kilometer per dag. In de avond gaat de auto aan de stekker dus in principe hoef je geen pompstation meer te bezoeken. Echter, maak je ook privé veel kilometers, dan is een elektrische auto misschien niet ideaal.  • Nadeel: Leasetarieven zijn gebaseerd op de nieuwprijs van een auto, dat geldt voor auto’s op fossiele brandstof en ook voor elektrische auto’s. De gemiddelde aankoopwaarde van elektrische auto’s is flink en daarmee de leaseprijzen ook. De meest voordelige (volledig) elektrische auto is de Volkswagen Golf, te leasen vanaf €329 per maand. Het gemiddelde maandtarief onder de electric vehicles (EV’s) ligt rond de €399.
  • Voordeel: De besparing vindt natuurlijk pas plaats als je in de auto begint te rijden. De ‘brandstofkosten’ liggen voor een elektrisch auto velen malen lager. En onder dit kopje hoort natuurlijk ook het besparen van moeder aarde. Elektrische auto’s lijken aantoonbaar minder schadelijk te zijn voor het milieu.
  • Voordeel: Het voordelig leasen van een elektrische auto als particulier komt steeds dichterbij. Autofabrikanten blijven voortborduren op deze elektrische technologie. Naarmate de tijd verstrijkt worden elektrische leaseauto’s ook efficiënter en voordeliger. Auto’s als de Corsa-e, de ID3, de e-Golf en de e-208 zijn qua prijsstelling bijvoorbeeld een stuk toegankelijker voor het brede publiek.
  • Voordeel: De bijtelling is ook iets om te benoemen. Er bestaat namelijk een hardnekkige mythe rondom private lease, je zou als privé leaser ook bijtelling moeten betalen. Dat is gelukkig niet waar. De zakelijke leaser heeft natuurlijk wel te maken met bijtelling.
Lees tip:  Private lease is populair

Welke auto’s zijn beschikbaar?

Op onze website staan op dit moment 114 auto’s, 15 hiervan zijn volledig elektrisch aangedreven. Je kan kiezen voor de inmiddels bekende modellen zoals de: Renault Zoë, de BMW i3 en de Hyundai Ioniq. Maar ook de relatief nieuwe auto’s zijn, vrijwel direct na lancering, beschikbaar voor privé leasers. Denk aan de Tesla model 3, de elektrische SEAT Mii en de MG ZS.

Zijn er ook occasions te leasen?

Ja, maar nog heel beperkt. Bij tijd en wijlen vinden we bijvoorbeeld bij onze partner Athlon een elektrische occasion in het aanbod. Het is ook logisch dat er nog niet veel tweedehands EV’s te krijgen zijn, ze zijn immers nog niet erg lang in omloop. Private lease occasions zijn vrijwel altijd ex-leaseauto’s. De eerst eigenaar rijdt gemiddeld genomen drie of vier jaar in de auto voordat deze terugkeert in de roulatie bij leasemaatschappijen. In 2020 zal het aanbod tweedehands EV’s naar verwachting enorm toenemen.

Bij welke aanbieder kan ik terecht?

Van de 24 prominente private lease partijen biedt ongeveer de helft elektrische auto’s aan. Het valt ons op dat in dit segment de leaseprijzen bij aanbieders onderling sterker uiteen lopen dan bij reguliere auto’s. Vergelijken loont dus. Bekijk het volledige aanbod in de markt op www.private-lease-aanbiedingen.nl .Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.