Eenvoudig krassen op je auto verwijderen

Eenvoudig krassen op je auto verwijderen

Probeerde u in te parkeren in een te krappe parkeerplaats? Of heeft u iets te hard de deur open gegooid? Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Een kras aan uw auto is erg vervelend en de auto wordt er minder mooi van. In deze blog leggen wij uit hoe u zelf krassen kunt verwijderen. 

Krassen op de auto

Krassen zijn herstelbaar. De ene keer kunt u het zelf herstellen en de andere keer zult u daarvoor naar een autogarage moeten. Dit ligt aan de diepte van de kras. Autolak bestaat namelijk uit meerdere lagen. Hoe dieper de kras zit, hoe lastiger het is om deze te verwijderen.

Verschillende laklagen

Zoals net al benoemd is, bestaat uw auto uit verschillende lagen. De onderste laag is van metaal. Daarop zit een laag met grondverf. Deze grondverf zorgt ervoor dat het metaal niet roest. Vaak is de grondverf wit of grijs van kleur. Op de grondlaag komt de kleurlak. Ook deze wordt aangebracht in meerdere lagen zodat de laag extra sterk wordt. Op de laag metaal, grondverf en kleurlak komt nog een een blanke laklaag. Deze lak wordt niet bij alle auto’s aangebracht, maar heeft u een auto met een metallic lak dan zit die laag er ook zeker op. Want dat versterkt glans van de lak. 

Kras zelf herstellen

Voordat u uw auto naar de garage brengt zal u vast eerst zelf willen proberen de kras te herstellen? Is dit zo? Dan zult u moeten vaststellen hoe diep de kras is. Zit de kras in de blanke lak (de eerste laag) dan is de kras vrij simpel weg te werken. Zit de kras tot in de kleurlak, dan wordt het heel erg lastig om deze te herstellen. Is dit het geval? Dat kunt u zien aan de kleur van de kras, die is meestal wit. 

Lees tip:  Veilig autorijden is belangrijk

Welke krassen kunt u zelf herstellen?

Krassen kunt u meestal zelf herstellen, alleen bij diepe krassen is dit er lastig en deze blijven vaak nog zichtbaar. Heeft u auto van die diepe krassen en zou u die graag weggewerkt zien? Bezoek dan Legal Shine Detailing. Zij zijn de specialist in het verwijderen van krassen. 

Om te controleren of u de kras zelf kunt behandelen zijn twee manieren mogelijk:

  • Ga met uw nagel langs de kras. Merkt u dat u nagel daarin meegaat, dan is de kras te diep om zelf te kunnen behandelen. 
  • Smeer uw vinger in met water, Verdwijnt de kras op deze manier al bijna? Dan kunt met polijstmiddel de kras gemakkelijk wegpoetsen. 

Waar dient u nog rekening mee te houden met het verwijderen van de krassen?

Voordat u begint, zorg er eerst voor dat het gedeelte in en rondom de kras goed schoon is. Want vuil kan namelijk zorgen voor nog meer krassen. Wij raden aan om het het gedeelte met autoshampoo schoon te maken. Heeft u de kras bewerkt dan raden wij als laatste nog aan om de auto na te behandelen met speciale klei. De kei zorgt ervoor dat al het vuil wordt verwijderd. Ook het vuil wat niet altijd zichtbaar is voor mensenogen.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.