Een WA-verzekering afsluiten was nog nooit zo eenvoudig!

Wanneer jij een nieuwe auto hebt gekocht of gaat kopen ben je hier natuurlijk erg enthousiast over. Vaak heb je er namelijk lang op moeten wachten waardoor het enorm fijn is als het dan eindelijk zover is dat je je nieuwe auto mag ontvangen. Wanneer je je auto dan eindelijk hebt, is het wel belangrijk om het een en ander te regelen. Zo is het uiteraard leuk om wellicht mooie accessoires te halen voor je auto, maar is het zeker niet onbelangrijk om je auto goed te verzekeren. Hoe je dit doet en waar je op moet letten lees je dan ook allemaal in deze tekst.

Wat is een WA-verzekering?

Wanneer je voor het eerst een auto gaat kopen is de kans aanwezig dat je niet weet wat een WA-verzekering precies inhoudt. Een WA-verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en is de minimale verzekeringseis voor elke auto op kenteken in Nederland. Een WA-verzekering dekt de schade die jij bij een ander aanricht met je voertuig. Wanneer je dus bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt waardoor de auto van de tegenpartij schade heeft opgelopen, of nog erger, er letsel is ontstaan door dit ongeval, dan dekt je WA-verzekering de schade hiervan. Een WA-verzekering afsluiten kun je tegenwoordig erg eenvoudig en binnen een paar minuten regelen. Zo zijn er redelijk wat diverse verzekeringsmaatschappijen die een WA-verzekering aanbieden. Je kunt vervolgens eenvoudig via het internet deze verzekeringen vergelijken, en hier de beste voor jou uit filteren. Wel is het aan te raden om is de reviews van de desbetreffende verzekeringsmaatschappij door te nemen zodat je weet hoe jouw voorgangers dit hebben ervaren. 

Lees tip:  Redenen waarom het gebruik van hoogwaardige autodetailing producten een must is

Is een WA-verzekering de enige optie?

Hoewel een WA-verzekering de minimale eis is voor een auto in Nederland, is dit zeker niet de enige optie. Zo kun je ook kiezen voor een beperkt casco verzekering. Dee verzekering wordt ook wel een WA+ verzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die jij aanricht aan een ander, maar ook bepaalde schades die jij zelf oploopt aan je auto. Denk hierbij aan ruitschade, schade door weersomstandigheden en schade door diefstal. Een WA+ verzekering wordt vaak aangeraden voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Wanneer jij je optimaal wilt verzekeren, is er ook een mogelijkheid om voor een allrisk verzekering te gaan. Deze verzekering dekt namelijk de schade die jij aan een ander aanricht, de schade die jij hier zelf aan overhoudt, schade dat ontstaat door weersomstandigheden, schade door diefstal en zo kan je nog wel even door gaan. Deze verzekering wordt aangeraden voor auto’s tussen de 0 en 6 jaar oud of die een hoge waarde bevatten. De prijzen van deze verzekeringen worden dus gebaseerd op de auto, schadevrije jaren, leeftijd en woonplaats. Een Audi verzekering zal dus in de meeste gevallen duurder zijn als een Opel verzekering. 

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.