Een tweedehands auto kopen: houd hier rekening mee!

tweedehands auto kopen

Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen wil je uiteraard voorkomen dat je een slechte aankoop doet. Daarom beschrijven we in dit artikel enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden!

Schade

Het eerste aandachtspunt is de schade. Wanneer je een tweedehands auto koopt is deze uiteraard niet meer splinter nieuw. Er is al jaren in gereden, mogelijk door verschillende eigenaren. Kleine krasjes hier en daar zijn dus onvermijdbaar. Toch is het belangrijk om te kijken of je geen grote schade ziet. Rijden met schade kan gevaarlijk zijn, en mogelijk wordt je auto erdoor afgekeurd bij een APK-keuring. Vroeg of laat zul je dus op moeten draaien voor de kosten van de schade.

Controleer daarnaast ook of de auto geen erge schadehistorie heeft. Dit kan door online een rapport op te vragen. Schadeauto’s worden vaak gerepareerd met onderdelen die niet origineel zijn. Daarnaast kan er ergens nog een onopvallend onderdeel zijn dat niet helemaal goed gerepareerd is. Pas dus op met schadeauto’s.

Import auto’s

Controleer ook of het gaat om een import auto of niet. Van auto’s die altijd in Nederland geregistreerd hebben gestaan worden gegevens als de kilometerstand bijgehouden door het RDW. Hierdoor loop je dus veel minder risico op een teruggedraaide kilometerteller. Bij auto’s die geïmporteerd zijn uit bijvoorbeeld Duitsland zijn dit soort gegevens niet door het RDW bijgehouden. Hierdoor weet je dus niet zeker of dit soort zaken kloppen. Een auto met een teruggedraaide kilometerstand kan voor veel problemen zorgen. Kijk dus uit met auto’s die geïmporteerd zijn.

Lees tip:  Technische informatie over velgen

De vervaldatum van de APK

Check ook de vervaldatum van de APK. Wanneer de APK (binnenkort) al verlopen is, komen er mogelijk nog extra onverwachte kosten naar boven bij de keuring.

Betrouwbare occasions kopen

Voor het kopen van een betrouwbare occasion in Etten-Leur en omstreken kun je terecht bij RP Automotive.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.