Een rijinstructeur worden, iets voor jou?

Een rijinstructeur worden is iets wat erg aantrekkelijk kan zijn. Dit is namelijk een leuke baan en je komt met veel verschillende mensen in contact. De meeste jongeren willen zodra ze 18 worden zo snel mogelijk een auto. Hiervoor hebben ze wel eerst een rijbewijs nodig. Toch kom je als rijinstructeur niet alleen met jongeren in aanraking. Er zijn ook mensen die besluiten om het rijbewijs op latere leeftijd te halen. Je kunt rijinstructeur worden om deze mensen te helpen bij het behalen van hun rijbewijs.

Rijinstructeur worden voor zeer gevarieerd werk

Als rijinstructeur kun je op veel plekken komen, afhankelijk van de routes die je rijdt. Daarnaast kom je, zoals hierboven beschreven, in contact met veel mensen. Het kan daarom ook een zeer leuke baan zijn. De lessen zijn steeds weer anders. Als rijinstructeur heb je dus een zeer gevarieerde baan. Wil je rijinstructeur worden moet je je uiteraard wel goed kunnen focussen. Je moet namelijk altijd in kunnen grijpen wanneer dit nodig is. Zodra een leerling meer lessen heeft gevolgd, is er wel meer ruimte voor een praatje. Rijles geven kan dus ook zeer gezellig zijn!

Hoe kun je rijinstructeur worden?

Wat zijn de eisen als je rijinstructeur wilt worden? Als je rijinstructeur wilt worden, is het belangrijk dat je een goede opleiding volgt. Tijdens een opleiding tot rijinstructeur leer je hoe je op de juiste manier kunt reageren als een leerling een fout maakt. Je leert bovendien om voortdurend op te letten tijdens het rijden. Wil je rijinstructeur worden, dan moet het werk je uiteraard wel liggen. Als je zelf veel last hebt gehad van rijangst, is het wellicht niet de meest ideale baan voor jou. Als je heel goed kunt rijden en graag op de weg bent, is rijinstructeur worden echter zeker geen slecht idee.

Lees tip:  Verkoop uw oldtimer tractoren snel en eenvoudig

Het vinden van een opleiding

Er zijn diverse organisaties waarbij je een opleiding tot rijinstructeur kunt worden. Het is belangrijk dat je ook een opleiding volgt waarmee je een goede instructeur zal worden. Alleen een papiertje is namelijk niet voldoende om je werk ook goed uit te kunnen voeren. Daarom is het belangrijk dat je goed nagaat welke instanties je allemaal kunnen opleiden tot rij-instructeur. Wil je aan de slag bij een rijschool, dan zal de rijschool in sommige gevallen ook de opleiding betalen. Je kunt dan een gratis opleiding rijinstructeur volgen. Informeer dus goed naar de mogelijkheden tijdens je sollicitatie.

Zelfstandig rijinstructeur worden

Je kunt er ook voor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan als rijinstructeur. Je zal dan wel zelf je boekhouding en een auto moeten regelen. Bovendien zal je in dit geval zelf leerlingen moeten vinden. Zelfstandig rijinstructeur worden kan wel zeer aantrekkelijk zijn, omdat je op deze manier veel meer kan verdienen. Je moet in dit geval echter niet alleen een goede rijinstructeur, maar ook een goede ondernemer zijn.

Wil jij snel aan de slag als rijinstructeur? Ga dan naar deverkeersacademie.nl waar je een diploma kunt halen om dit vak te mogen beoefenen!

Author: Remco van Eijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.