Een auto laten importeren, waarom?

Steeds meet Nederlanders hebben een auto laten importeren uit het buitenland. De voornaamste reden om een auto in het buitenland te kopen is dat dit vaak goedkoper is ten opzichte van Nederland. In 2014 zijn er bijna 110 duizend occasion ingevoerd, veel meer dan voorgaande jaren. Het grootste gedeelte van de geïmporteerde auto’s is afkomstig uit Duitsland, maar ook België en de VS doen het niet slecht. In de VS gaat het vaak om automodellen die niet in Nederland te verkrijgen zijn. Wat maakt het importeren dan zo aantrekkelijk? Een kleine groep is geïnteresseerd is zeldzame modellen of oldtimers maar een merendeel doet het vanwege de prijs. 

Goedkoper

De grootste aankoopreden om een auto te laten importeren uit het buitenland, en dan hebben we het over Duitsland of België, is omdat deze landen geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijwillen (BPM) kennen. De aankoopbelasting in Nederland maakt auto’s in ons eigen land relatief duurder dan bij de buren. Mocht je een auto laten importeren moet je alsnog de BPM die in Nederland geldt afdragen, echter is deze veel lager voor tweedehandsauto’s omdat deze minder waard zijn dan nieuwe auto’s. Waar het hem in zit is dat de waardevermindering die je mag hanteren lager ligt dan de prijsdaling van de auto. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die helpen bij het berekenen en met de papieren rondom het importeren van een auto. Ook helpen zij dan bij het vervoeren van de auto naar Nederland. Meer keuze

Behalve dat het goedkoper kan uitvallen als je een auto laat importeren uit het buitenland, heb je dus ook soms meer keus. Het aanbod is vooral in Duitsland aanzienlijk groter. In Duitsland wordt niet alleen meer aangeboden, zij kleden hun auto’s ook luxer aan. Aan een auto in Duitsland zitten vaak meer accessoires en andere technische extra’s. Naast personenauto’s is het aanbod in motoren ook groter in Duitsland. 

Lees tip:  Drukte bij ANWB door koude week

Lage kilometerstand

Het werd net al genoemd, een tweedehands kan je goedkoop een auto laten importeren. Dit komt voornamelijk omdat er vooral in Duitsland auto’s van nog geen jaar oud worden aangeboden. Deze hebben maar weinig kilometers op de teller en dit scheelt al snel behoorlijk in de aankoopprijs. Voor eenzelfde auto betaal je in Nederland al snel 20 tot 30 procent meer. 

Er is meer keuze, het is goedkoper en de auto’s hebben relatief weinig kilometers op de teller. Genoeg voordelen om het importeren van een auto te overwegen. Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.