Drukte bij ANWB door koude week

Slechts enkele weken geleden was het een extra drukke week voor de Wegenwacht. Dankzij de vorst moest de ANWB flink extra uitrukken. De meest voorkomende pechgevallen en problemen? Kapotte accu’s, auto’s die niet meer willen starten en ook een veelvoorkomend probleem: een vastgevroren handrem. Goede tip voor deze koude dagen is dus om de auto niet in de handrem te zetten.

Die week werden er gemiddeld zo’n twee keer zoveel pechgevallen verholpen als in een normale week door de Wegenwacht. Aangezien de vorst die dagen alleen nog maar heftiger werd steeg dit aantal ook nog. Woensdag op donderdag was namelijk de koudste nacht. Zoals te verwachten valt worden er extra wegenwachten ingezet op de weg en zijn er ook extra mensen aanwezig in de alarmcentrales. Heb je een oude auto (en oude accu) kan het nuttig zijn om je accu door te laten meten om de kans te verkleinen dat je ’s ochtends niet weg kunt rijden.

Voorjaarsvakantie en wintersport

In dat specifieke weekend was het ook al druk hoewel het toen nog niet zo koud was. Dit kwam door vakantiegangers die onderweg gingen naar de wintersportgebieden en graag in de nacht vertrokken. Al deze mensen moesten ook weer naar huis aan het eind van de week dus dan wordt er ook weer topdrukte verwacht. Gelukkig voor de ANWB gaat de temperatuur na vrijdag weer iets omhoog. Toch is het mogelijk dat ze veel in actie moeten komen omdat auto’s tijdens wintersporten vaak een hele week stilstaan op een parkeerplaats. Het kan belangrijk zijn om elke paar dagen even een ritje te maken om de motor op te warmen. Ook moeten wintersporters ervoor zorgen dat er een schep of iets in de auto ligt, mocht de auto ingesneeuwd raken.

Lees tip:  Auto van de Week: De Pickup Truck

Autoverzekering

Het is ook niet ondenkbaar dat je een slippertje maakt met de vorst op de weg. Een goed moment dus om je autoverzekering te checken. Weet jij eigenlijk wel of je WA, WA+ of Allrisk verzekerd bent? Met een WA-verzekering krijg je namelijk geen vergoeding als je zelf tegen een paaltje aan schuift. Je autoverzekering vergelijken kan gemakkelijk via Autoverzekering.nl. Als je een aantal jaar niet van verzekering veranderd bent en je auto verouderd is kan het lonen om een minder uitgebreide dekking te kiezen. De meest autoverzekeringen vind je ook via Overstappen.nl.

BewarenBewaren

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.