Drie tips voor het importeren van een bestelauto uit Duitsland.

1. Ga zelf op locatie kijken

Als je een bestelauto gevonden hebt op internet en je wilt deze zelf gaan kopen dan raden wij je aan om zelf naar Duitsland te gaan en de bestelauto zelf gaan bekijken. Een Ford Transit is natuurlijk een Ford Transit maar je zult verbaasd zijn hoe de bestelauto er daadwerkelijk uit kan zien in vergelijking tot de foto.

Je kunt daarom het beste zelf een dagje plannen en op locatie gaan kijken. Om je tijd efficiënt te gebruiken kun je er natuurlijk meerdere bij elkaar in de buurt zoeken, dit maakt je onderhandelingspositie ook sterker.

Mocht je zelf geen risico willen nemen dan kun je ook een zakelijke auto importeren uit Duitsland. Het hele proces van zoeken en importeren, op Nederlands kenteken zetten en eventueel een aankoopkeuring worden tegen een kleine vergoeding voor jou geregeld.

2. Inventariseer je wensen

Om een goede bestelauto te kunnen vinden is het noodzaak om de wensen die je hebt helemaal helder te maken. Schrijf deze uit. En schrap eventueel mocht je niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt.

Door vooraf je eisen duidelijk uit te werken voorkom je achteraf teleurstelling. Als je een website laat bouwen bedenk je ook vooraf of je WordPress onderhoud af wilt nemen bij het internetbureau en welke kleuren je huisstijl wordt. Waarom zou je dit dan bij de import van een bestelauto niet doen?

3. Bepaal je budget

Ken je een kind in de snoepwinkel? Dat gevoel kan jou ook overvallen als je op het internet rondsurft op zoek naar die perfecte bestelauto voor jouw onderneming. Als eerste kijk je de plaatjes en daarna schrik je van de prijs…

Lees tip:  Voordelen en nadelen van private lease

Onze tip is daarom: stel een duidelijk budget voor jezelf. En houd je hier ook aan. Te vaak gebeurt het dat wij horen dat iemand zijn budget ruim overschreden heeft. Ons idee is dat het inventariseren van de wensen dan niet goed gegaan is. Voorkom teleurstelling en zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Heb jij nog tips voor het importeren van een bestelauto? Laat het weten in een reactie.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.