Dit moet je weten over je autoverzekering

autoverzekering

Een autoverzekering is niet alleen wettelijk verplicht, maar biedt ook financiële bescherming. Hoewel de wet vereist dat je er één hebt als autobezitter, biedt een autoverzekering je veel voordelen. Zo kun je worden beschermd tegen vandalisme aan je auto. Waar je verder allemaal van kunt profiteren met betrekking tot je autoverzekering wordt bepaald door het type polis dat is afgesloten, de in- en uitsluitingen van het plan en andere factoren. In deze blog leggen we uit hoe een autoverzekering werkt en wat het voor je kan betekenen.

Wat is vandalisme?

Laten we eerst definiëren wat vandalisme is en hoe het wordt gedekt door een autoverzekering. Vandalisme is het opzettelijk vernielen van eigendommen van een ander. Het is een veelvoorkomend scenario tijdens burgerlijke onrust, zoals bij rellen. In zulke tijden wordt het privé-eigendom van een persoon vernietigd. Dit omvat voertuigen, huizen, winkels, enzovoort.

Valt vandalisme onder de autoverzekering?

Om je antwoord op deze vraag te geven is het handig om eerst de verschillende beschikbare polissen te begrijpen. Autoverzekeringen kunnen grofweg in twee soorten worden verdeeld: polissen van derden en uitgebreide polissen. Een polis van derden beschermt je, de verzekeringnemer, tegen mogelijke aansprakelijkheden. Zo’n polis kun je bijvoorbeeld afsluiten bij 123bestelautoverzekering. Deze aansprakelijkheden kunnen ontstaan ​​als gevolg van een ongeval of aanrijding waarbij eigendommen van derden worden beschadigd. 

Uitgebreide polis

De uitgebreide polis is het tweede type verzekeringsplan dat kan worden afgesloten. Deze polis, die zowel WA-dekking als eigen schade omvat, kan een nuttig alternatief zijn voor een WA-verzekering. Als gevolg hiervan biedt het dekking voor voertuigschade en wettelijke aansprakelijkheid. Omdat een dergelijk eigenschadebeleid zowel natuurrampen als door de mens veroorzaakte schade dekt, geldt dat ook voor vandalisme. Met zo’n uitgebreide polis kun je jouw contante uitgaven verminderen en tegelijkertijd meer verzekeringsdekking bieden. Houd er echter rekening mee dat een bredere verzekeringsdekking ook van invloed is op de prijzen van autoverzekeringen. Ga voor meer informatie hierover naar 

Lees tip:  3 tips om je auto te onderhouden 

https://123bestelautoverzekering.nl/.

WA-autoverzekering

Een WA-autoverzekering dekt schade aan andermans of hun eigen voertuig die veroorzaakt is door jouw voertuig. Als bewezen is dat jij de schade hebt veroorzaakt keert jouw verzekeraar de vergoeding uit. Deze dekking omvat materiële schade, evenals verwondingen en overlijden van derden die door jouw voertuig zijn veroorzaakt.

Uitgebreide autoverzekering

Een uitgebreide autoverzekering dekt twee belangrijke dingen: schade door derden en iets dat “Eigen Schade” (OD) wordt genoemd. Het onderdeel OD verwijst naar de schade aan jouw voertuig. Dit beleid verlaagt jouw contante uitgaven en de verzekeringsmaatschappij betaalt voor reparaties als jouw voertuig beschadigd is.

Hoe kunt u aangifte doen van vandalisme?

Om een ​​claim voor vandalisme in te dienen, moet je eerst contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij en hen op de hoogte stellen van de schade. De medewerker van de klantenservice of een verzekeringsexpert zal u volgens de voorwaarden van de verzekeraar door de juiste procedure leiden. Een claim indienen kan nu ook digitaal. Om een ​​claim in te dienen, kun je een app gebruiken of naar de website van de verzekeringsmaatschappij gaan. 

Wat zou je moeten doen?

Omdat het onmogelijk is om schade te voorspellen, is de beste optie om verzekerd te zijn en voorbereid te zijn op een calamiteit zoals sociale onrust of vandalisme. Als je vermoedt dat er een incident gaat plaatsvinden, kun je dergelijke schade voorkomen door jouw auto op een veilige plek te parkeren.

Author: Brian

1 thought on “Dit moet je weten over je autoverzekering

  1. Bedankt voor het delen van deze info over autoverzekeringen. Ik heb een nieuwe wagen gekocht en wil deze beter laten verzekeren tegen diefstal. Ik ga mij verdiepen in de opties en de verschillende prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.