Dit is waarom steeds meer mensen kiezen voor private lease

Vroeger dacht men bij een leaseauto al snel aan een zakelijke auto. Inmiddels is dat zeker niet meer het geval. Steeds meer doodgewone mensen rijden privé een leaseauto. Dit wordt ook wel private lease genoemd. Maar waarom zou je voor renault private lease kiezen als je ook (tweedehands) zou kunnen kopen? Welke voordelen biedt private lease ten opzichte van kopen? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen op een rijtje.

Geen spaargeld

Heb je net een grote uitgave gedaan en begeeft vervolgens ook nog eens je auto het? Dan heb je wellicht nog maar weinig spaargeld over om een nieuwe te kopen. Als je niet zonder auto kan en liever ook geen geld wil lenen, dan kan private lease een stuk aantrekkelijker zijn. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er een vast inkomen is, maar eigen spaargeld is niet nodig. Hierdoor ben je altijd in staat om een nieuwe auto te rijden, zelfs als dat op het gebied van spaargeld eigenlijk niet had uitgekomen.

Geen onverwachte kosten

Het grootste nadeel van een eigen auto is dat je soms voor zeer hoge en onverwachte kosten komt te staan. Bijvoorbeeld omdat de auto onverhoopt mankementen begint te vertonen, niet door de apk-keuring komt of door de hoogte van de verzekeringen. Hierdoor kan het rijden van een eigen auto veel duurder worden dan je eigenlijk had verwacht. Bij private lease weet je echter precies waar je aan toe bent. Je krijgt van tevoren een duidelijk overzicht van de maandelijkse kosten en deze worden gedurende het contract meestal niet meer veranderd. Gaat de auto iets mankeren? Dan zijn de kosten voor het leasebedrijf, niet voor jou.

Lees tip:  Kiezen tussen nieuw en tweedehands

Altijd een nieuwe auto

De meeste private lease contracten lopen gemiddeld tussen de 2 á 5 jaar. Dat betekent dus ook dat de auto wordt ingeruild zodra deze op leeftijd begint te komen. Het voordeel hiervan is dat – wanneer je weer voor private lease kiest – je altijd in een nieuwe auto kunt rijden. Inclusief de bijbehorende nieuwe veiligheidsopties en andere geavanceerde mogelijkheden in de auto. Vergeet immers niet dat de techniek niet stilstaat. De auto’s van nu beschikken al over geheel andere opties dan pakweg tien jaar geleden. Wanneer je telkens een nieuwe auto kunt rijden, krijg je deze opties allemaal mee.

Minder gedoe

Een eigen auto brengt altijd het nodige gedoe met zich mee. Je houdt zelf constant in de gaten wanneer hij weer gekeurd moet worden, de garagerekeningen zijn voor jou en uiteindelijk moet je er zelf ook nog voor zorgen dat deze ingeruild of verkocht wordt als het tijd is voor een nieuwe auto. Kortom: dat levert wel de nodige zorgen en extra rompslomp met zich mee. Met een private lease auto is er gewoon veel minder gedoe. Alles wordt geregeld en je wordt aan veel dingen gewoon herinnerd. Na afloop van het contract lever je de auto simpelweg in en heb je weer de keuze om een nieuwe auto te leasen. Zo makkelijk kan het zijn. 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.