Dit is waarom mensen van hun leasecontract af willen

Dit is waarom mensen van hun leasecontract af willen

Leasen is vandaag de dag heel erg gebruikelijk de wegen overspoelen van de lease auto’s waarom is leasen zo populair? En wat zijn de mogelijkheden als je contract is afgelopen? In dit blog proberen we je zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en wie weet ga je zelf ook wel leasen. 

Waarom is leasen zo populair?

Er zijn heel wat redenen waardoor leasen een interessante optie is en waarom veel mensen dat dus ook doen. Hieronder hebben we een aantal van die redenen voor je op een rijtje gezet.

Financiële zekerheid

Bij het leasen van een auto ga je natuurlijk akkoord met een contract en een contract duur daarvan je betaald een X bedrag per maand om een nieuwe auto te rijden. Verder betaal je naast benzine en boetes nergens anders voor. De verzekeringskosten en de wegenbelasting zit natuurlijk in principe gewoon bij het maandelijkse bedrag erin. Dit geeft op financieel gebied natuurlijk een heel zeker gevoel omdat je elke maand precies weet waar je aan toe bent. 

Wel een nieuwe auto maar niet al je geld uitgeven

Het voordeel aan leasen is ook dat je niet meteen een grote smak geld kwijt bent maar je toch een nieuwe auto rijdt. Dit is een veel voorkomende reden waarom mensen aangeven dat ze gaan leasen. Simpelweg omdat ze het gewoon zonde vinden om in 1x al het spaargeld uit te geven. Als je gaat leasen kan je gewoon een maandelijkse uitgaven begroting maken waarin je het geld voor je auto gewoon apart kan leggen zodat het gereserveerd blijft voor het leasetermijn.

Lees tip:  Schade opruimen met een hoogwerker

Opties na de contractduur

Een contract loopt natuurlijk ook een keer af, je kan dan de auto weer inleveren en kijken naar een nieuwe auto met een nieuw contract. Je kan er ook voor kiezen voor een lease contract overname, hierbij rij je dus voor hetzelfde lage bedrag nog steeds de goede auto die je gewend bent om te rijden. Best een goed idee dus zo’n lease overname, zo hoef je ook niet weer helemaal een nieuw contract te regelen.

Nadelen van leasen 

Er zitten niet alleen maar voordelen aan leasen er zijn ook zeker een aantal nadelen zoals het feit dat je nooit schadevrije jaren opbouwt wanneer je aan leasen doet. Dit natuurlijk omdat de auto niet op jou naam verzekerd is maar op die van de lease maatschappij.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.