Deze autotrends kunnen we in 2021 verwachten

autotrends in 2021

2020 was voor niemand een gemakkelijk jaar.  Maar met een aanbieding op een Autoweek abonnement ziet 2021 er gelukkig al rooskleuriger uit.  Na het lezen van dit magazine weet je dat het komend jaar heel moois te bieden heeft op autogebied. Wij hebben de autotrends voor 2021 even voor je op een rijtje gezet.

Auto’s zijn veiliger en betrouwbaarder dan ooit
De auto’s die vandaag de dag de weg op gaan zijn betrouwbaarder dan ooit. Dit geldt ook voor andere voertuigen, zoals vrachtwagens en SUV’s. Veel wagens rijden jarenlang probleemloos en leggen duizenden kilometers af voordat hun oliefilter vervangen moet worden. In het verleden moesten auto’s veel vaker naar het autoreparatiebedrijf om dit soort onderdelen te repareren. Tegenwoordig gebruiken autoproducenten echter synthetische motoroliën die jarenlang meegaan. Dit bespaart de autorijder duizenden euro’s. De verwachting is dat auto’s de komende jaren alleen maar veiliger en betrouwbaarder zullen worden.

Minder vraag naar vervangende auto onderdelen
Dankzij de vooruitgang in de autotechniek zal er in 2021 minder vraag zijn naar vervangende auto-onderdelen. Zodoende hebben autoreparatiebedrijven een stuk minder werk te doen. Mocht er toch een keer iets kapot gaan in de auto, dan kan de gewone autobezitter het waarschijnlijk niet repareren. Veel auto onderdelen zijn tegenwoordig namelijk zeer complex. De herstelwerkzaamheden die worden verricht zullen daardoor hoger liggen. Aan de andere kant gaan de auto onderdelen langer mee dan ooit. En dat is absoluut een groot voordeel van de consument.

Leestip: Hoe duur is een Lamborghini?

Meer leaseauto’s en hogere lease tarieven
Een interessante ontwikkeling van de afgelopen jaren is het toenemende aantal leaseauto’s. Waar er in 2009 nog 1 miljoen leaseauto’s de weg op gingen, was dit in 2016 al 4.5 miljoen. Deze stijgende lijn zet zich in 2021 voort. Zo kiezen veel mensen in overleg met hun werkgever voor zakelijk leasen. Helaas stijgen de leasetarieven ook. Het gevolg is dat autoschadeherstelbedrijven minder onderhoud- en reparatiewerkzaamheden hebben. Daardoor zullen sommige bedrijven failliet gaan, tenzij ze besluiten samen te werken met leasemaatschappijen.

Lees tip:  Goede automatten: onmisbaar in je auto

Populariteit leasebedrijven neemt toe
De afgelopen jaren zijn autodealers steeds populairder geworden. Veel consumenten bezoeken deze bedrijven voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en laten plaatselijke autoschadeherstelbedrijven links liggen. Dit heeft ook te maken met het feit dat steeds meer mensen hun auto leasen, een andere trend die wij al hebben genoemd.

Digitalisering neemt steeds meer toe
Digitalisering heeft voor een ware revolutie gezocht in de auto industrie. Dit geldt zowel voor de autoreparatie industrie als voor auto’s zelf. In 2021 zullen auto’s nog meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische auto die steeds vaker wordt gebruikt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de toenemende connecties tussen computers en elektra in de auto. Ben je toevallig de eigenaar van een dergelijk voertuig? Wees er dan zeker van dat een autoreparatiebedrijf de juiste technici heeft om de wagen te repareren.  Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste geavanceerde technieken in de autowereld. Op die manier voorkom je verrassingen.

Author: Brian

1 thought on “Deze autotrends kunnen we in 2021 verwachten

  1. Ik merk ook dat auto’s de afgelopen jaren stukken beter zijn geworden. Ook kan je tegenwoordig goed occasions kopen die in zeer goede staat verkeren. Binnenkort wil ik gaan kijken naar een wat grotere auto. Hopelijk vind ik er een bij mij in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.