Denk je erover na om voor financial lease te kiezen? Dan wil je dit alvast weten!

financial lease

Ben je een startende of ervaren ondernemer die het tijd vindt om een nette bedrijfsauto aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je het aankoopbedrag voor een representatieve wagen niet in één keer hoeft te betalen. Wanneer je het geld hebt, is dat natuurlijk geen probleem, maar denk je eens in wat je met het volledige aankoopbedrag van een auto kunt, als je dit in je onderneming investeert. Financial lease biedt je de mogelijkheid om je bedrijfsauto in termijnen te betalen, zodat je het grote geld gedurende deze periode op een andere manier kunt besteden. Op deze pagina lees je welke voordelen er aan financial lease zitten en wat de reden is achter de populariteit van financial lease onder (startende) ondernemers.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Wist je dat de financial lease voordelen niet mis zijn? Allereerst is het natuurlijk fijn om een nette auto te kunnen rijden, waarmee je naar klantafspraken door het hele land rijdt. Hoe handig is het dan als je het aankoopbedrag van de bedrijfsauto niet in één keer hoeft te betalen? Financial lease zorgt ervoor dat je de auto in maandelijkse termijnen betaald, in plaats van in één keer. Hoewel je bij deze leasevorm direct economisch eigenaar bent van de auto, lease je de wagen wel via een leasemaatschappij die de auto voor je financiert.

Doordat je wel meteen eigenaar bent, bepaal je zelf naar welke garages je auto voor onderhoud of reparaties gaat. Dit kan er dus gewoon eentje bij jou in de buurt zijn. Verder staat een financial leaseauto direct voor je klaar. Als je op een zaterdagochtend besluit om voor financial lease te kiezen, kun je diezelfde middag nog in je gloednieuwe auto rondrijden. Verder bepaal je zelf hoe groot de aanbetaling is die je in het begin doet. Hierdoor kan het maandelijkse bedrag dat overblijft lager uitkomen.

Lees tip:  Dit is waarom mensen van hun leasecontract af willen

Tip: werken in de logistiek? Reageer op deze chauffeur vacatures en vind jouw droombaan!

Dit is de reden achter de financiële aantrekkingskracht van financial lease

Wil je weten wat jij voor je zakelijke leaseauto betaalt? Zet dan nu de financial lease calculator in om je maandelijkse leasebedrag makkelijk en snel uit te rekenen. De calculator zorgt ervoor dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan en helpt je van tevoren te berekenen hoeveel geld je per maand aan de financial lease kwijt zal zijn. Verder kun je de investering in je zakelijke auto vaak aftrekken door de investeringsaftrek toe te passen. Als je de auto zakelijk gebruikt en ook op naam van je onderneming laat zetten, kun je van nog meer aftrekposten gebruikmaken.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.