De voordelen van een occasion auto

car

Wil jij graag een andere auto kopen of sta je op het punt om je eerste auto te kopen? Daar heb je waarschijnlijk lang voor gespaard. Je wilt dan natuurlijk geen miskoop doen. Om dat te voorkomen zijn er behoorlijk wat punten waar je rekening moet houden. Ik heb zelf gewerkt bij een autodealer in Oldenzaal dus ik weet een beetje waar je aan moet denken als je een auto aanschaft. De belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Soort auto
  • Jouw budget
  • Functies van de auto
  • Wat heeft de auto jouw te bieden
  • Lange -of korte afstand auto

Maak eerste de keus tussen een nieuwe auto of een occasion. Mijn voorkeur gaat uit naar een occasion en ik ga je in deze blog uitleggen waarom.

Voordelig dan een nieuwe auto

Een occasion is een voordeligere auto dan een nieuwe auto. De naam zegt het ook al. De term ‘occasion’ komt uit het Frans. Het betekent ‘koopje’. Nu wil ik niet zeggen dat het kopen van een occasion auto een koopje is, maar je kan er wel flink voordeliger mee uit zijn. Je kunt dus goed geld besparen en wellicht investeren in andere dingen. Of je kan juist een occasion kopen die net wat luxer is dan een minder luxe uitvoering een nieuwe auto. Ik adviseer je ook om een occasion auto te kopen die niet meer dan 5 jaar oud is. In de meeste gevallen hebben die occasions minder kilometers gelopen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de vorige eigenaar.

Lees tip:  Waar moet je op moet letten als je een goedkope elektrische fiets gaat kopen

De levertijd

Nog een voordeel is de levertijd van een occasion. Soms moet je op een nieuwe auto best lang wachten tot hij rijklaar is. Dat heeft te maken met de lange levertijden. Wil jij direct gebruik maken van je auto? Kies dan voor een occasion. Hier zijn de levertijden veel korter. Je kunt snel je nieuwe auto instappen en de weg op gaan. 

Groot aanbod

Er is ontzettend veel aanbod aan occasion. Sterker nog er zijn autodealers die zich volledig focussen op occasions. Ik heb zelf mijn auto gekocht bij Vortkamp Occasions in Enschede. Hier was ik zeer tevreden over. Wat ik vooral fijn vond is dat het aanbod heel groot is. Bovendien ben ik destijds voorzien van uitstekend advies. Daardoor heb ik de auto gevonden die precies bij mij past. 

Author: Bob

1 thought on “De voordelen van een occasion auto

  1. Het aanbod is inderdaad groot als je een occasion wilt kopen. Ik verdwaal er een beetje in, maar krijg gelukkig advies van vrienden die wat meer verstand hebben van auto’s. Ik kijk er naar uit zo dadelijk weer een auto te bezitten, wat een vrijheid geeft dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.