De voordelen van een gebruikte auto voor de zaak

voordelen van een gebruikte auto voor de zaak

Als je op zoek bent naar een auto voor de zaak dan denk je wellicht in eerste instantie aan lease. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waar het onderhoud, belasting en verzekering bij inbegrepen zijn. Maar na afloop van de leaseperiode moet je de auto weer inleveren of alsnog aanschaffen. Als je vanaf dag één eigenaar van de auto wilt zijn dan kun je er ook voor kiezen om een gebruikte bestelauto te kopen. Die zijn uiteraard een stuk voordeliger in aanschaf en in veel gevallen kun je er nog heel wat jaren mee rijden. Bestelauto’s zijn doorgaans gebouwd op vele honderdduizenden kilometers voordat ze zijn afgeschreven.

Verschillende merken verkrijgbaar

Als je op zoek bent naar een gebruikte bestelauto of een gebruikte bakwagen dan kun je kiezen uit verschillende merken. Renault, Ford en Citroën zijn merken die al tientallen jaren bakwagens en bestelauto’s produceren. Waar je voorkeur naar uitgaat hangt natuurlijk af van welk merk je aanspreekt. Maar soms telt ook de handige indeling van het laadgedeelte mee. Vergeet bij het maken van je keuze ook vooral niet te kijken naar het brandstofverbruik. Gezien de prijzen voor brandstof kan dat een flink verschil maken in je jaarlijkse kosten.

Controleer vooraf de beschikbare laadruimte

Wanneer je een bestelauto gaat kopen of een bakwagen, is het belangrijk om te controleren of de laadruimte voldoet. Als je bijvoorbeeld een ladder, rollen tapijt of lange planken wilt kunnen vervoeren is het wel zo prettig als die in je bus passen. Ook kan het interessant zijn om te weten wat het maximale laadvermogen is. Dit is belangrijk als je bestellingen naar klanten brengt en te maken hebt met grote volumes. Al deze informatie moet de handelaar je kunnen vertellen als je interesse hebt in een gebruikte bestelauto voor de zaak.

Lees tip:  Japanse en Koreaanse auto onderdelen online

Belettering van je bestelwagen regelen

Wanneer je een bakwagen voor de zaak gebruikt is belettering heel belangrijk. Ook een gebruikte wagen kun je laten beletteren met jouw logo en bedrijfsnaam. Laat in ieder geval oude belettering van de vorige eigenaar verwijderen als dat nog niet is gebeurd. Met reclame voor je bedrijf op je auto zal je zeker extra klanten werven, zeker als je je telefoonnummer of website adres op de auto laat vermelden. Zo kun je dus ook als je alleen maar rondrijdt geld opdrachten binnenhalen of producten verkopen en dus geld verdienen.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.