De velgen van de week

We zouden autovandeweek.nl niet zijn als we soms ook kiezen voor “onderdelen van de week”. Het is weer tijd voor zomerbanden en misschien ook wel een nieuwe set velgen. Misschien omdat het nodig is, misschien omdat het gewoon mooi is. Het aanbod is groot want de verschillen zijn groot. Metalen velgen, aluminium velgen, van magnesium of carbon, met of zonder spaken, samen met de verschillende kleuren en diverse laklagen maken deze het een flinke menukaart. De volgende drie velgen die worden toegelicht geven een idee van de enorme mogelijkheden die er op de markt beschikbaar zijn. Met dank aan Wheelpoint.nl voor dit overzicht.  

OXXO CHARON BLACK 

De Oxxo Charon Black is een mooie degelijke lichtmetalen velg. De lak beschermt de velg tegen alle weersomstandigheden zodat deze ook in de winter gebruikt kan worden. De velg is verkrijgbaar in verschillende maten met verschillende steekafmetingen, wat mogelijkheden biedt voor verschillende automerken. De velg is onder andere geschikt voor de Audi, Seat, Skoda en Volkswagen. De Oxxo Charon Black is uitgevoerd in een zwarte glans maar is ook in zilver leverbaar. De persoonlijke smaak van de klant zal hier de bepalende factor zijn. 

ACTION SIRIUS ZILVER 

De Action Sirius is een bijzonder mooie lichtmetalen zilvergelakte velg met een sportief uiterlijk. De velg is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. De goede prijs kwaliteit verhouding maken deze velg zeer aantrekkelijk. De spaken geven de velg een stabiel uiterlijk en zijn tevens gemakkelijk schoon te houden. De met zorg aangebrachte laklaag zorgt voor een goede bescherming tegen de invloeden van het weer en de weg. Als een van de lichtere velgen op de markt is deze mooie velg geschikt voor een flinke rij verschillende automerken. 

BRIXTON FORGED 

De Brixton Forged velg is een droom van een velg die met de hand wordt gemaakt. In Los Angeles, in de Verenigde Staten wordt er door de fabrikant niets uitbesteed zodat er met alle aandacht en zorg, een prachtige velg wordt afgeleverd. Deze velg heeft een agressief en sportief uiterlijk maar is stijlvol afgewerkt tot een juweel. De Brixton Forged is een bijzondere lichtgewicht velg. Omdat het hier gaat om een custom velg, kunnen alle afmetingen naar voorkeur van de klant worden gemaakt. De vakmensen testen zelf de gedragingen van de velg. Remafstand, acceleratie en het bochtenwerk worden nauwkeurig getest. Het resultaat is een exclusieve velg van top kwaliteit. 

Velgen verdienen evenveel aandacht als bijvoorbeeld de lak van een auto. Het wekelijks even de tijd nemen om de velgen af te borstelen en af te wassen voorkomt dat vuil gaat vastkoeken en invreten. Helemaal goed is het wanneer er een geschikt poetsmiddel wordt gebruikt om de velg mooi te laten glanzen en te beschermen tegen de invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld https://rhcleaningproducts.nl/velgenreiniger). De velg in conditie houden is nooit verkeerd om eventuele schade en waardevermindering te voorkomen.

Lees tip:  Het afsluiten van een autoverzekering


Author: Ilonka

2 thoughts on “De velgen van de week

  1. Leuk dat jullie ook kijken naar de velgen van de week. Je hebt inderdaad velgen die bij uitstek het mooiste zijn. Zelf heeft een vriend van mij ook de Action Sirius-velgen. Ik denk dat voor hem de prijs doorslaggevend was.

  2. Bedankt voor dit velgenlijstje. Bij onderhoud is de velg vaak een beetje een stiefkindje. De tip van wekelijks afborstelen is dan ook absoluut niet overbodig. In de winter is het wiel immers een onderdeel dat in hevige mate aan het invretende strooizout is blootgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.