De temperaturen dalen: maak uw auto accu winterklaar

Is uw auto accu klaar voor de winter? Nu het steeds kouder wordt krijgt uw auto accu het zwaar. Er zijn allerlei elementen waardoor een accu het in de winter begeeft en waardoor u niet de weg op kan. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips waarmee uw auto accu langer mee gaat in de winter!

Zet energieverbruikers uit

De kans is groot dat als het kouder wordt u meer energieverbruikers in de auto gebruikt. Zo staat de verwarming hoger, heeft u vaker de verlichting aan, gebruikt u regelmatig de ruitenwissers en wilt u tijdens het rijden graag muziek op de achtergrond. Uw auto accu moet ervoor zorgen dat al deze apparaten optimaal werken. Als de accu niet aanslaat tijdens het starten, kunt u deze energieverbruikers uitzetten. Hierdoor heeft de auto accu meer energie over om startstroom te leveren.

Laadt uw auto accu op

Rijdt u voornamelijk korte afstanden? Dan is het verstandig om de accu van uw auto regelmatig op te laden. Bij korte afstanden moeten auto accu’s regelmatig stroom leveren om te starten en krijgen de accu’s niet de kans om volledig op te laden. Hierdoor raakt de accu uiteindelijk leeg.

U kunt uw auto accu gemakkelijk zelf opladen. Aan de hand van het volgende stappenplan:

  • Gebruik een veilige, gekeurde en geschikte lader met gelijkstroom en de juiste laadspanning en laadvoltage. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de lader;
  • Roken en vuur is strikt verboden;
  • Verbind de pluspool (+) van de accu met de pluspool van de lader en de minpool (-) van de accu met de minpool van de lader;
  • Laad nooit accu’s die bevroren of warmer dan 40°C zijn;
  • Zet de lader pas aan nadat de accu is aangesloten;
  • Raak de kabels niet aan als er geladen wordt;
  • Zet de lader altijd eerst uit na het laden;
  • Ontbreek de lading direct als de accu heet wordt of er zuur uitloopt;
  • De laadspanning van de lader mag nooit hoger zijn dan 15V en moet minimaal 13,8 Volt bedragen;
  • Zorg tijdens het laden altijd voor een goede ventilatie.
Lees tip:  Auto stofzuigen? Dit is wat je nodig hebt

Accucheck

Als u er zeker van wilt zijn dat uw auto accu goed blijft presteren, kunt u altijd een accucheck laten doen. Bij een accucheck wordt gecontroleerd of de auto over voldoende capaciteit beschikt. Daarnaast is het belangrijk dat de dynamo de accu nog van stroom voorziet. Door dit na te kijken voorkomt u dat u langs de weg stil komt te staan met een kapotte auto accu.

Veel probleemloos rijplezier gewenst! Kijk voor meer informatie op de website van AW Accu.

Author: AW Accu

AW ACCU BV is groothandel en importeur van accu's, batterijen en toebehoren. Een goedkope accu kopen doet u daarom bij dé accuspecialist voor bedrijven en particulieren. Wij staan voor professioneel advies, een vlotte levering, uitstekende service en accu's van absolute topkwaliteit tegen zeer scherpe prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.