De juiste rijschool vinden hoe doe je dat?

rijschool vinden

Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede rijschool vindt. Tegenwoordig zijn er veel rijscholen waar je uit kan kiezen. Dit kan het lastig maken om de juist rijschool te vinden. Om je te helpen hebben wij een aantal manieren voor je in kaart gebracht om je te helpen met het vinden van de juiste rijschool.

De CBR Rijschoolzoeker 

Een handige manier om een rijschool bij jouw in de buurt te vinden is via het CBR. Je het vast wel een van het CBR ook wel bekend als het Centraal Bureau voor Rijvaardigsheidsbewijzen gehoord. Dit is ook de plek waar jij straks je examens gaat afleggen. Het CBR heeft een tool gemaakt genaamd de CBR Rijschoolzoeker. Hiermee kan jij zien welke rijscholen er actief zijn bij jou in de regio. Via deze tool kan je ook nog eens filters instellen om de juiste rijschool te vinden. Filters die je kan gebruiken zijn o.a.:

  • Slagingspercentage
  • Aantal examens
  • Afstand

Vooral het slagingspercentage en het aantal examens zijn interessant om naar te kijken. Het is aan te raden om te kijken naar rijscholen met een minimaal slagingspercentage van 50% en een minimaal aantal van 25 afgelegde examens. Hiermee weet je zeker dat je een ervaren rijschool hebt met een slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Het landelijke gemiddelde ligt op 48%. Daarnaast is afstand natuurlijk ook belangrijk als je op zoek bent naar een auto rijschool in Amsterdam wil je natuurlijk ook je rijlessen daar in de buurt hebben.

Lees tip:  Tips voor goede autofotografie

Doe je onderzoek

Een belangrijke tip is om goed na te denken voor je een rijschool kiest. Ga niet direct voor de eerste beste rijschool die je online tegenkomt of die iemand je aanraad. Doe altijd je eigen onderzoek. Kijk naar reviews van de rijschool op hun eigen website of op andere websites. Wanneer deze veel negatief zijn of wanneer je niks kan vinden kijk dan verder.

Neem een proefles

De laatste tip is om een proefles te nemen bij een rijschool voordat je direct een pakket afneemt. Hierdoor weet je zeker of de rijschool en de instructeur die je hebt je goed bevalt. Wanneer het klikt met de instructeur zullen je rijlessen een stuk beter en ook prettiger verlopen. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dit is wel erg belangrijk.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.