Dé hbo-opleiding voor ondernemende autoliefhebbers

Dé hbo-opleiding voor ondernemende autoliefhebbers

IVA is dé Business School op hbo- en mbo-niveau. Hier kun je als student terecht met interesse in business, innovatie, auto’s, jachtbouw of watersport. Bij deze opleidingen gaat men leuk en gestructureerd te werk. In dit artikel hebben we het over de hbo-automotive opleiding. Er vinden diverse ontwikkelingen plaats in de wereld, zeker op het gebied van mobiliteit, en dat gebeurt razendsnel. Dus bij IVA Business School wordt er van jou een echte professional gemaakt die zijn grenzen durft te verleggen. 

Wat ga je leren op de hbo automotive opleiding?

Logischerwijs heb jij jezelf bij het zoeken van de juiste opleiding eerst georiënteerd, voordat je bij IVA terecht bent gekomen. Wanneer je kiest voor IVA Business School, leer je hoe het bedrijfsleven in elkaar zit. Je leert hoe je jezelf goed presenteert, hoe je deals sluit met mensen binnen bedrijven en hoe je een business plan schrijft. De docenten leren jou de kneepjes van het vak, dit kunnen zij als geen ander. Hoe komt dit? Doordat de docenten uit de praktijk komen en zij de ervaringen kunnen doorgeven aan jou. Daarbovenop bouw je op IVA Business School een groot netwerk, waar je ook later profijt van hebt. Bovendien maak je vriendschappen voor het leven tijdens je studie, op de studentenvereniging of tijdens de internationale reizen. Al met al is je opleiding een goede weg naar succes!

Welke vakken kun je verwachten tijdens deze hbo automotive opleiding?

Op de IVA wordt er een breed vakkenpakket aangeboden. Je maakt tijdens de studie kennis met de volgende vakken: economie, bedrijfsmanagement, recht, bedrijfseconomie, marketing, verkooptechniek en bedrijfscommunicatie. In het derde jaar is het tijd voor de verdieping, waarbij er minder focus uitgaat naar de automotive branche. Ook in dit jaar richten de studenten zich op meerdere managementvakken. Specifiek gezien hebben we het dan over: international business, financieel management en marketing. Daarnaast word je in het derde jaar klaargestoomd voor de afstudeerstage in het laatste jaar. Tijdens de afstudeerstage werk je in teamverband als consultant en schrijf je een strategisch plan voor een bedrijf.

Lees tip:  Sneeuwkettingen en winterbanden: wanneer gebruik je ze?

Er zijn eigenlijk verschillende soorten vakken en clusters die bij IVA Business School worden gegeven, namelijk: business management, business finance, marketing & sales, business technology, business communication, business experience en het schrijven van een businessplan. Zo bestaat elk cluster dus uit meerdere vakken. Het cluster business bestaat bijvoorbeeld uit de vakken management, recht en ICT-vaardigheden. 
Wil je graag nog meer te weten komen over deze opleiding? Aarzel dan niet en ga naar de pagina over hbo automotive op iva.nl.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.