De beste optie wanneer je korte tijd een auto nodig hebt?

Gebruik je eigenlijk vrijwel nooit een auto? Dan is de kans groot dat je er ook geen hebt. Om de één of andere reden kan het echter wel nodig zijn om gedurende korte tijd de beschikking te hebben over een auto. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je voor jouw werk enige tijd naar een vestiging moet die niet om de hoek ligt. Je kunt het eerst proberen met het openbaar vervoer, maar dit werkt ook niet altijd even goed. Zo is er mogelijk geen station in de buurt of misschien zijn de tijden wel heel erg ongunstig. In dat geval zoek je waarschijnlijk voor korte tijd een auto. In dat geval zijn er verschillende opties. Hieronder vertellen wij je wat er mogelijk is wanneer je voor korte tijd een auto nodig hebt.

Een auto huren

Wanneer je voor korte tijd een auto moet hebben neig je waarschijnlijk al snel naar huren. Je betaalt in dat geval namelijk alleen voor de periode waarin je de auto gebruikt. Je bent zodoende aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je bijvoorbeeld een tweedehands auto zou kopen. In dit laatste geval kun je de auto naderhand weer verkopen, maar het is dan wel de vraag of deze nog goed werkt. Indien dit niet zo is, zit je met de gebakken peren. Indien je huurt, hoef je hier niet bang voor te zijn. Althans, niet wanneer je gewoon normaal omgaat met jouw auto. Je brengt het voertuig namelijk gewoon weer terug na afloop van de huurperiode. Je betaalt er dan niet langer voor. Dit maakt dat menig Nederlander een auto huurt wanneer zij voor korte tijd een auto nodig hebben.

Lees tip:  Een auto laten importeren, waarom?

Leen een auto van een bekende

Bij het kopen van een auto moet je direct met flink wat geld over de brug komen. Dit is niet het geval wanneer je huurt. Desondanks kost het huren van een auto jou ook geld. Je betaalt namelijk een vast bedrag voor het voertuig dat je huurt. De hoogte van de huur is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de lengte van de huurperiode en het soort auto dat je kiest. Vind je huren zonde van jouw geld? Vraag dan eerst eens rond in jouw eigen netwerk. Misschien kun je wel enige tijd een auto van een bekende lenen. Je betaalt in dat geval vaak niets voor de huur van de auto, maar enkel voor het gebruik. Althans, het is aannemelijk dat je zelf de brandstofkosten voor jouw rekening neemt wanneer je een auto van iemand leent. Dit maakt dat lenen een stuk goedkoper is dan huren.

Kies voor shortlease!

Ben je geen fan van huren en is er ook niemand waarvan je een auto kan lenen? Dan kun je een auto leasen. De meeste mensen denken dat zij hierbij direct vastzitten aan een contract voor een aantal jaar. Dit is bij private lease en zakelijk leasen inderdaad vaak het geval. Indien je voor korte tijd een auto nodig hebt, zijn deze leasevormen dus niet bepaald interessant. Je kunt vandaag de dag echter ook kiezen voor shortlease. Dit is ideaal wanneer je voor een bepaalde periode over een auto moet beschikken. Dankzij deze leasevorm kun je bijvoorbeeld een auto leasen voor een maand of een halfjaar. Na deze periode zeg je jouw leasecontract weer op, waardoor de kosten voor een leaseauto vaak lager uitvallen dan bijvoorbeeld huren. Bijkomend voordeel is dat je bij shortlease vaak in een aanzienlijk nieuwere auto rijdt dan bij huren. Wil je meer weten over shortlease? Kijk dan eens op auto-leasen.nl. Hier vind je tevens een aantal mogelijkheden voor wat betreft shortlease.

Lees tip:  Rijden onder invloed heeft enorme gevolgen voor jou als bestuurder

Als je toch voor langere tijd voordelig wilt leasen kijk dan eens op faseautobedrijven.nlAuthor: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.