De beste manieren om je auto te ontdooien

auto ontdooien

Wat ziet sneeuw er toch mooi uit. Heel de straat, de tuin en ook de auto wit. Echter is het een rotklusje om in dit weer rond te moeten rijden. Laat staan de auto laten opstarten. Alles is vastgevroren, hoe kom je nu op werk? Je bent bang voor autoschade met auto reparatie als gevolg. Je kan Wellcoll opbellen maar natuurlijk ook zelf iets proberen!

Autoruit

Om de autoruit van jouw auto zo snel en makkelijk mogelijk te ontdooien heb je drie tools nodig. Zorg ervoor dat je een flesje ruitontdooier, een oud doek en een ruitenkrabber in huis hebt. Met deze tools kan je jouw autoruit altijd ontdooien zonder te veel gedoe. Het flesje ruitenontdooier gebruik je om de gehele voorruit, achterruit etc. in te spuiten. Dit laat je even inwerken waarna je stukken makkelijker met een ruitenkrabber als het ijs van de ruit af kan schrobben. Hierna is het belangrijk om na te lopen of de ruitenwissers niet vastgevroren zijn. Als dit het geval is tik je een aantal keer tegen de ruitenwisser aan om hem weer los te krijgen. Zodra je in de auto zit en je ramen

Deuren

Wat nou als je deuren vastgevroren zijn?  Geen paniek haal je haar föhn er gewoon bij. Probeer eerst de raamsponningen aan te drukken. Door hier tegenaan te drukken kan het zo zijn dat het ijs breekt en de deur opent. Als dit niet helpt moeten we proberen het ijs te ontdooien. Dit kan je doen met behulp van een haarföhn of een kruik met heet water. Leg of gebruik een van de twee of allebei tegen de deur van de auto aan. Houdt wel in de gaten dat de haarföhn gericht is op de deur en niet het raam. Je wilt niet hebben dat het raam ook nog eens barsten krijgt door het temperatuurverschil.

Lees tip:  Soorten auto accu's

Slot

Om jouw slot in alle gevallen te kunnen ontdooien moet je net als bij de autoruit ook een speciaal middeltje in huis hebben. Slotontdooier kan je in combinatie met een hete kruik en een aansteker gebruiken om jouw auto slot zo snel mogelijk te ontdooien. De slotontdooier spuit je in het slot en dit laat je een paar tellen inwerken. Hierna is je slot weer ready voor gebruik. Als je geen slotontdooier hebt kan je gebruik maken van de hete kruik of de aansteker door ze in de buurt van het slot te brengen.

Alles op een rijtje

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je jouw autoruit, jouw autodeuren en jouw auto slot het beste kan ontdooien als ze helemaal vastgevroren zitten. Er bestaan speciale middeltjes als ruitontdooier en slotontdooier maar als je deze niet in huis hebt heb je altijd nog de hete kruik optie! De hete kruik werkt bij alles!

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.