De Audi R8

De Audi R8 is de droom auto van menig man én vrouw. Het is een zeer sportieve auto van het Duitse automerk Audi en is in 2003 voor het eerst gepresenteerd. De Audi R8 is vernoemd naar de R8 raceauto waarmee Audi verschillende wedstrijden heeft gereden. De Audi R8 wordt in dezelfde fabriek geproduceerd als de RS-modellen van Audi, hier worden alle sportmodellen van Audi geproduceerd.

De motor van de Audi R8

Tot 2009 had de Audi R8 een V8 motor, na 2009 kwam er ook een ander model op de markt met een V10 motor. De V8 motor heeft een cilinderinhoud van 4.163 cm³ en weegt 1.560 kg. De Audi R8 met de V8 motor gaat van 0 tot 100 in 4,6 seconde, de topsnelheid is 301 km per uur en hij verbruikt 14,6 liter per 100 kilometer. De Audi R8 met de V10 motor heeft natuurlijk een grotere cilinderinhoud van 5.204 cm³, weegt 1.620 kg en is binnen 3.9 seconde bij de 100 kilometer per uur, het verbruik is bijna hetzelfde.

Prijs Audi R8

De Audi R8 is een prijzige auto, maar het ook zeker waard. Je ziet ze zelden rijden, waardoor het een nog exclusievere auto is. De prijsklasse is hetzelfde als een Porsche Cayenne, maar die zie je daarentegen veel meer rijden. De nieuwprijs van een Audi R8 is meer dan 200.000 euro. Toch kun je tweedehands een Audi R8 voor veel minder geld vinden. Al vanaf 50.000 euro heb je een goed onderhouden tweedehands Audi R8, vaak ook door een erkende dealer onderhouden.

Lees tip:  Audi R8

Het is wel belangrijk dat het een betrouwbare verkoper is. Je wilt natuurijk niet voor verrassingen komen te staan en al helemaal geen kat in de zak gekocht hebben. Lees daarom alle tweedehands auto tips op www.tweedehandsauto.net daar vind je alle informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Zodat jij weet waar je naar moet kijken, wat de juiste vragen zijn en hoe je er achterkomt of het geen schade auto is of een gestolen auto betreft. Lees je goed in voordat je een dure aankoop doet.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.