De 3 zomerbanden van de week

Met het mooie weer is het hoog tijd geworden voor een lijstje met de drie beste zomerbanden van de week. Zomerbanden presteren beter wanneer het buiten zeven graden Celsius of meer is, maar lang niet alle zomerbanden presteren even goed. Bij het uitzoeken van nieuwe zomerbanden is het verstandig om te kijken naar het bandenlabel. Daarop vind je informatie over de rolweerstand, de grip op nat wegdek en het geluidsemissieniveau. Drie categorieën dus, waaruit we een top drie met zomerbanden voor deze week samengesteld hebben.

Om de lijst samen te stellen, hebben we de meest populaire bandenmaat van dit moment genomen: de 205/55/16. Let erop dat de prestaties van afwijkende maten niet per definitie overeenkomen met de hieronder beschreven resultaten.

Nat wegdek: Bridgestone Turanza

Bij zomerse weersomstandigheden denk je aan stralend mooi weer, een heerlijke temperatuur en vooral erg veel zon. Tenzij je in Nederland woont, want dan associeer je de zomer met geregeld flinke stortbuien. Daar moeten jouw zomerbanden natuurlijk wel tegen kunnen en daarom staat de Bridgestone Turanza op nummer één in onze lijst.

Met een A-kwalificatie zorgt deze zomerband ervoor dat het overtollige water op de straat nauwelijks effect heeft op de grip. Ook op het gebied van de rolweerstand (B) en het geluidsemissieniveau (71dB) scoort deze band overigens prima, waarmee de zomerband hoog in de toplijsten staat.

Stille banden: de Goodyear EfficientGrip

Je hebt het eigenlijk niet door, totdat je een keer een heel matige band koopt: banden bepalen in hoge mate het geluidsniveau in de auto. Een matige band met een C-kwalificatie of lager maakt het bij hogere snelheden lastig om elkaar te kunnen verstaan in de auto. Met de Goodyear EfficientGrip heb je daar geen last van. Deze band heeft een geluidsemissie van slechts 68dB en is daarmee een van de stillere zomerbanden dit seizoen.

Lees tip:  Wat heb je nodig voor een caferacer?

Ondanks het lage geluidsemissieniveau scoort de band op alle fronten prima. Een A-kwalificatie voor de grip op nat wegdek en een B voor de rolweerstand is een bijzonder sterke score voor deze zomerband.

Rolweerstand: de Hankook Ventus Prime

Een top drie met zomerbanden kan natuurlijk niet zonder Hankook. Zeker niet wanneer het gaat om de rolweerstand – een belangrijke factor voor de mensen die zo min mogelijk aan de pomp willen staan. Met de Hankook Ventus Prime heeft de bandenfabrikant een aantrekkelijk geprijsde zomerband op de markt gezet met een B-kwalificatie op het gebied van de rolweerstand. Ook op het gebied van grip op nat wegdek (B) en de mate van geluid (70dB) is het een aantrekkelijke keuze voor de mensen die veel langere afstanden rijden.

Haal het meeste uit je bandenlabel

Heb je een band uitgezocht aan de hand van de prestaties op het bandenlabel? Vergeet dan niet regelmatig de bandenspanning te controleren. De beste banden presteren namelijk alleen optimaal wanneer de bandenspanning juist is. Nog een reden om de spanning af en toe eens op te meten: de levensduur van een autoband wordt aanzienlijk verlengd wanneer de band op de juiste spanning gebruikt wordt!
Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.