Dat is pech

Mam het was zo stom laatst. Sander heeft toch voor zijn verjaardag van zijn ouders een spiksplinternieuwe scooter gekregen inclusief stoer scooterslot? Hij heeft hem twee dagen geleden niet op slot gezet toen we gingen stappen bij Kokomo en nu is hij gejat. Ik vind het echt heel naar voor hem. Hij vloekte als een bootwerker en was heel bang voor de reactie van zijn ouders.

Rot voor Sander

Jij schrikt hiervan en bent blij dat jouw kinderen goed opletten met fietsen op slot zetten en over het algemeen gelukkig hele verstandige keuzes maken. Het is zeker balen voor Sander maar het was natuurlijk beter geweest als zijn scooter wel op slot stond. Gelukkig hebben zijn ouders een verzekering afgesloten waardoor ze in ieder geval een deel van het geld terugkrijgen. Het is belangrijk voor hem om te leren dat je zorgvuldig met je spullen hoort om te gaan, daar kom je verder mee in het leven. Je ouders zullen er niet altijd zijn om je een aai over je bol te geven.

Hou je focus

Je zoon wil ook heel graag een scooter maar je hebt gezegd dat hij dat helemaal zelf moet betalen. Zo’n ding is veel te gevaarlijk en bovendien milieubelastend. Je hoopt dat hij over een jaar of twee zijn interesse verliest en zich concentreert op zijn sportcarrière. Hij heeft zijn focus nu hard nodig en dat vertel je hem ook als jullie op weg zijn naar een training. Hij is het met je eens al is het dan niet van harte. Jongeren willen gewoon gekke dingen doen drukt je man je op het hart. Jij kan alleen maar hopen dat ze zichzelf niet te veel problemen op de hals halen. Je bent natuurlijk zelf ook jong geweest maar je houdt je al zolang je je kan herinneren ver van drank en drugs. Een goede nachtrust is voor jou ook heel belangrijk en je hoop dat je kinderen dit ook gaan inzien, helemaal omdat hun hersenen nog niet helemaal volgroeid zijn.

Lees tip:  Duidelijkheid creëren met eigen parkeerbordjes

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.