Comfortabele tweewieler

Comfortabele tweewieler

Bij de aankoop van een motor komen natuurlijk niet enkel de kosten voor deze motor. Ook zijn enkele accessoires of benodigdheden broodnodig en haast onmisbaar. Hierbij enkele tips voor welke accessoires je zeker kan gebruiken.

Leegloper

Zowel op motors, scooters, quads als grasmaaiers zit een batterij en deze loopt natuurlijk soms leeg, vaak op de meest onmogelijke momenten. Een veelgemaakte vergissing is dat wanneer je het product niet gebruikt, het dus stil en af staat, de batterij niet plat geraakt. Dit is wel zo! Desondanks het feit dat de motor of apparaat niet aan staat zal de batterij leeglopen. Een fantastisch accessoire om te vermijden dat je zonder batterij valt, is een druppellader. Bij het langdurig stilstaan van jouw voertuig of apparaat, kan je dit aansluiten op de druppellader. Die zorgt ervoor dat je batterij vol is wanneer je het apparaat opnieuw wil gebruiken. De druppellader kan je laten insteken gedurende de hele periode van stilstand. Het enige waarop je moet letten, is dat je een 12V-stopcontact op je motor of toestel hebt. Anders zal het niet compatibel zijn en is een tussenstuk nodig. Een druppellader verhoogt daarbovenop ook nog eens de levensduur van je batterij.

Windscherm

Iets helemaal anders, maar ook broodnodig, is een windscherm op je scooter Het ziet er misschien wat humoristisch uit, maar niet voor niets maken vele scooters hier gebruik van. Het zorgt niet enkel voor een verbeterd comfort, aangezien je geen wind of regen in je gezicht hebt, maar om die voorgaande reden verhoogt het ook de veiligheid. Je zal niet verblind worden door vuil, regen of afval. Ook het bevestigen van dit windscherm verloopt zeer praktisch want dit verloopt met een kliksysteem. Zo kan je snel, en veilig de weg op, zonder enig ongemak.

Lees tip:  3 redenen om te kiezen voor onderhoud bij de merkdealer

Er zijn nog veel andere accessoires. Zo heb je accessoires die zorgen voor de bescherming van het voertuig (a.d.h.v. valbeugels, radiatorbescherming, voorvorkbescherming,…), motor- en GPS-houders, extra verlichting, antidiefstalgadgets, enzovoort. In de wereld van vandaag wil de producent het zo eenvoudig mogelijk maken. Dus ook voor de motorrijders. Ga dus zeker eens langs bij een handelaar in de buurt, of spoor de vele webshops af. Je hoeft niet eens je huis uit te komen om jouw motorrit zo aangenaam mogelijk te maken.

Safety first

Natuurlijk zijn er in alle accessoires voor op motors en bromfietsen verschillende kwaliteitsniveaus en dit zie je het best aan de prijs. Is het goedkoopste dan altijd het beste? Lees enkele reviews, vraag om advies en maak een geïnformeerde keuze. Het gaat namelijk over je eigen veiligheid en is dat niet zowat het belangrijkste?

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.