BMW chiptuning: Geef jouw auto meer vermogen

BMW

Wil je jouw auto voorzien van meer kracht door middel van BMW chiptuning? Dan is het verstandig om hier goed naar te gaan kijken. Er is namelijk veel mogelijk, zolang je maar goed naar jouw auto blijft kijken. Daarnaast heb je verschillende professionals die deze werkzaamheden aan jouw auto kunnen uitvoeren. Een van de professionals is EQ Performance. Maar wat houdt deze manier van tuning eigenlijk in en wat kun je er uiteindelijk mee? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt om een afspraak in te kunnen plannen. 

Het geheugen aangepast met BMW chiptuning

Vrijwel iedere moderne verbrandingsmotor heeft een elektronische regeleenheid die de motor bestuurt. Deze heeft een digitaal geheugen, ook wel de chip genoemd. Op deze chip staat alle informatie van de auto, waardoor de auto precies weet wat er gedaan moet worden. Bij BMW chiptuning kan dit geheugen aangepast worden, zodat de auto net iets anders gaat werken. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de injectietijd, het inspuitmoment, het ontstekingsmoment en de begrenzingen. De aanpassingen door middel van tuning op de chip zijn wel afhankelijk van jouw motor. Je kunt dus niet alles zomaar aan gaan passen. 

Meer uit jouw auto halen 

Bij BMW chiptuning gaat het daarom voornamelijk om het optimaliseren van de functies van de motor. Er wordt namelijk altijd een bepaalde marge overgehouden door de fabrikant, waardoor je er zelf nog net iets extra’s uit kunt halen. Een professional zorgt ervoor dat er een verantwoord minimum aan wordt gegeven, zodat de motor prestaties omhoog kunnen gaan. Je gaat hierdoor merken dat jouw auto net iets meer vermogen gaat krijgen en je snellere reacties kunt krijgen. Jouw auto zal als een speer optrekken, zonder dat jouw brandstof direct hard naar beneden gaat als je het gaspedaal intrapt. 

Lees tip:  Autoverzekering direct afsluiten – voorkom hoge kosten

Instellingen moeten veranderd worden 

Wanneer de BMW chiptuning uitgevoerd wordt, worden de programmeerregels op de chip aangepast. Dit kan onder andere betrekking hebben op de gaspedaal reactie. Deze wordt altijd door een fabrikant geprogrammeerd, alleen is er soms geen logica in te vinden. Je kunt jouw auto bijvoorbeeld ‘lui’ noemen, terwijl je er toch meer uit kunt gaan halen. Sommige auto’s hebben hier zelfs al speciale knoppen voor, waardoor je de instellingen zelf kunt plaatsen. In de meeste gevallen moet je hiervoor toch naar de chip gaan kijken voordat je echt het maximale eruit kunt halen. 

Begin 

Het grootste voordeel van BMW chiptuning is dat jouw auto sneller optrekt, zonder dat je hiervoor meer brandstofkosten gaat betalen. Het kan hierdoor ook een flinke besparing in jouw portemonnee gaan worden. Het is daarom altijd verstandig om te bekijken of het met jouw auto ook mogelijk is en eventueel nog advies op te vragen bij een specialist als EQ Performance. Hierdoor weet je nog beter waar je aan toe bent en kun je beginnen met het tunen van jouw BMW. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is te wachten tot de nieuwe programmering op de chip staat, zodat je kunt gaan rijden.

Author: Anne West

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

1 thought on “BMW chiptuning: Geef jouw auto meer vermogen

  1. Mooi en goed artikel om meer vermogen te behalen voor de BMW middels chiptuning.

    Bieden jullie ook stage 2 chiptuning aan?
    Stage 2 in combinatie met een downpipe voor de BMW?

    Upgrade Performance Parts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.