Belangrijke tips voor nieuwe heftrucks kopen 

Sta je op het punt om samen met jouw onderneming te gaan investeren in één of meerdere nieuwe heftrucks? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat heftrucks kopen vandaag de dag zeker het nodige vooronderzoek vereist. In de praktijk is het zo dat een dergelijk onderzoek lang niet altijd wordt uitgevoerd, maar daar heeft het achterliggende bedrijf niet zelden heel wat spijt van. Wil jij er zeker van zijn dat je uiteindelijk geen miskoop begaat bij het kopen van één of meerdere nieuwe heftrucks? Hou dan met zekerheid rekening met de onderstaande informatie. 

Tip 1: Zet de eisen voor jouw heftrucks even grondig op een rijtje

Het eerste wat je bij één of meerdere nieuwe heftrucks kopen altijd, maar dan ook altijd moet doen is op een rijtje zetten over welke eisen je beschikt. Veel bedrijven gaan op het internet gewoon op zoek naar wat nu precies de beste heftruck is om te kopen. Dat is echter niet het beste wat je kan doen. Dit is het gevolg van het feit dat de beste heftruck altijd specifiek wordt bepaald aan de hand van de eisen waarvan sprake is. In ieder geval, enkele belangrijke aandachtspunten zijn de volgende:

  • Over welk gewicht beschikt de zwaarste ballast die moet worden verplaatst? 
  • Wat is de omvang van de last en waar bevindt zich het zwaartepunt? 
  • Is er een breed vorkenbord vereist vanwege (extra) brede lasten? 
  • Hou rekening met het soort pallettype waar gebruik van wordt gemaakt.

Het pallettype waar gebruik van wordt gemaakt kan er onder meer voor zorgen dat er bijvoorbeeld geen gebruik kan worden gemaakt van een stapelaar. Dit is in de praktijk het geval wanneer er sprake is van paletten die beschikken over onderlatten. Het hoeft niet gezegd dat de bovenstaande eisen waarvan sprake kan zijn slechts het puntje van de ijsberg zijn. In ieder geval, door hier rekening mee te houden zal je ongetwijfeld al een heel eind komen in jouw zoektocht naar de beste heftrucks. 

Lees tip:  Hoe kun je je woning schoon en opgeruimd houden?

Tip 2: Elektrische heftrucks kopen kan zomaar een interessante keuze zijn

Wil je graag met jouw bedrijf de kaart van de duurzaamheid trekken? In dat geval zal tot de conclusie komen dat je zeker het kopen van één of meerdere elektrische heftrucks dient te overwegen. Bij één van deze heftrucks kopen spreekt het immers voor zich dat het brandstofgebruik binnen je onderneming sterk kan worden gereduceerd. Let echter wel goed op. Heel wat bedrijven kiezen er op een bepaald moment voor om over te gaan tot elektrische heftrucks kopen terwijl ze daar eigenlijk helemaal niet op voorzien zijn. Zorg ervoor dat dit niet geldt voor jou en controleer bijvoorbeeld altijd voorafgaand even grondig alle elektrische voorzieningen waarvan sprake is. 

Tip 3: Vergelijk altijd grondig de verschillende prijzen bij heftrucks kopen

Heftrucks kopen kan een niet onaanzienlijke investering vereisen. Omwille van deze reden is het altijd van belang om even op voorhand een budget op te maken waar je, je op kan baseren. Bovendien is het zo dat je er eveneens altijd goed aan doet om even een vergelijking uit te gaan voeren tussen de verschillende heftrucks welke worden aangeboden door verschillende partijen. Alleen een dergelijke vergelijking zal je immers de weg wijzen naar de prijs-kwaliteit meest interessante optie.

Author: Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.