Autoverzekering geweigerd, en hoe nu verder?

Dat is even een tegenvaller. Nadat je je aanmeldde voor een autoverzekering, krijg je nul op het rekest. Je aanvraag voor afsluiting van een autoverzekering geweigerd! En bij de volgende verzekeraar krijg je hetzelfde te horen. Hoe nu verder? Waarom steeds die weigering zodra je een autoverzekering wenst af te sluiten? En je moet wel, want zonder zo’n verzekering mag je de weg niet op. Is er wellicht nog een zijweg waardoor je verzekering wel kan lukken? Dit artikel beschrijft waarom weigering plaatsvindt en hoe je alsnog je auto kunt verzekeren.

Autoverzekering geweigerd vanwege hoog risico

Een beetje een verzekeraar doet aan risicoanalyse. Zo wordt afgewogen of jij risicovol bent als het gaat om verzekeringen. De verzekeraar bekijkt daarom of jij als verzekerde in het verleden behoorlijk veel vergoedingen hebt geclaimd. En ook of je geen wanbetaler was. Heb je nogal wat claims gedaan of nam je het niet zo nauw met premiebetalingen, dan sta je als risicovol te boek. Je kunt dan zomaar een hogere premie verwachten. Heb je het heel bont gemaakt met claims en betalingsachterstanden? Dan zit het er dik in dat de verzekeraar jouw aanvraag afwijst.

Is er een algemene checklist?

Nee, want de ene verzekeraar is de andere niet. Zo hanteren ze diverse criteria bij hun risicoanalyse. De ene weegt een bepaald criterium veel zwaarder dan een andere. Heb je het vroeger te bont gemaakt met verzekeringen? Dan lichten ze je er sowieso wel uit. Er is wel de regel dat grote verzekeraars iets makkelijker zijn dan kleinere. Je kunt zelf vooraf checken hoeveel kans je aanvraag maakt. Als er ook maar één punt hieronder op jou van toepassing is, kan de autoverzekering geweigerd:

  • Geen kloppende registratie
  • Strafblad
  • Wanbetaling
  • Veel schadeclaims
  • Je auto een tijd buiten de verzekering gehouden
  • Lang in het buitenland geweest zonder auto te verzekeren
  • Een combinatie van een sportauto en een nieuw rijbewijs
Lees tip:  Dit is waarom steeds meer mensen kiezen voor private lease

Registraties en databases laten checken

Om bovenstaande punten te controleren, zoeken verzekeraars naar je gegevens in de centrale database van Roy Data. Zo kunnen ze snel het aantal door jouw ingediende claims optellen. Een verzekeraar kijkt dan ook vooral naar schademeldingen met een juridisch vervolg. Diefstal is daar eentje van. Een te hoog claimgedrag zegt verzekeraars voldoende: met deze klant moeten we niet in zee gaan. Toch kan het zijn dat je CIS registratie fout is. Denk bijvoorbeeld aan een ingeschreven rijontzegging die niet klopt. In dat geval kun je het beste verzoeken die registratie zo snel mogelijk te corrigeren. Een verzekeraar is tot slot ook niet blij van iemand die net z’n rijbewijs heeft en in een snelle bolide wil rijden.

Allemaal problemen dus, maar er was toch een oplossing?

Autoverzekering geweigerd? Dan kun je altijd nog aankloppen bij de Vereende. Deze maatschappij is een samenwerkingsverband van verzekeraars. Hier kan je aanvraag voor een autoverzekering alsnog worden geaccepteerd. Je betaalt dan wel een forse maandpremie, een stuk hoger dan je bij een gewone verzekeraar kon afsluiten. De Vereende doet ook niet aan een voorlopige dekking; er kan pas gereden worden nadat je bent geaccepteerd. Betaling is vooraf, te vermeerderen met een borgsom. Maar dan kun je uiteindelijk wel verzekerd rijden!

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.