Autoverzekering direct afsluiten – voorkom hoge kosten

‘Direct’, dat klinkt wat dwingend. Maar het is echt zaak om, als je een auto op naam krijgt, wel een autoverzekering direct afsluiten. Het is namelijk bij wet verplicht. Om boetes te voorkomen moet je dus niet gaan dralen en uitstellen. Zodra jij eigenaar en kentekenhouder van je nieuwe bolide bent, ontstaat er verzekeringsplicht. Staat de auto op jouw naam, dan is het ook mogelijk om een autoverzekering aan te gaan. Dat kun je heel snel online doen. Zo heb je meteen een bevestiging van de verzekering en/of een voorlopige dekking waardoor jij je nieuwe auto rechtsgeldig naar huis kunt rijden. En mocht je bij nader inzien die verzekeraar wel heel duur vinden? Dan kun je met je 14 dagen bedenktijd alsnog een andere verzekeraar benaderen.

Autoverzekering direct afsluiten en geen boete riskeren

Denk je, het steekt allemaal niet zo nauw? Ik hoef alleen maar even van A naar B te rijden en het is een kort ritje. Het is bij wet verboden te rijden zonder verzekering en je riskeert dan dus een boete. Zelfs al ga je na de aankoop van je auto onverzekerd alleen maar terug naar je huis. Die boete kost je vele honderden euro’s. En stel je voor dat je onderweg schade veroorzaakt? Dan ben je de pineut want je draagt dan alle kosten helemaal zelf. De autoverzekering direct afsluiten is echt nodig. Heb je een auto op naam en die is niet verzekerd? Dan stuurt de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) je na een kleine maand een waarschuwing. Daarna volgt een boete.

Lees tip:  Private lease: wat zijn de mogelijkheden?

Legaal toch maar niet autoverzekering direct afsluiten?

Zoals bij zoveel dingen, is er altijd een uitzondering. Je kunt de verzekeringsplicht een tijd naast je neer leggen. Bijvoorbeeld als je een auto koopt waar je zelf nog behoorlijk aan wilt sleutelen. Die komt dan in je garage of carport terecht. Je schorst daarna het kenteken. Dat betekent dat je maximaal een jaar geen verzekeringsplicht hebt. En trouwens ook geen wegenbelasting hoeft te betalen. Alleen mag je dan niet met de auto de weg op. Na een jaar kun je het kenteken nogmaals schorsen. Dan geldt voor jou nog steeds niet een autoverzekering direct afsluiten. De schorsing kost veel minder dan verzekering plus wegenbelasting. Als je je auto niet gebruikt, ben je tussen de 25 en 75 euro per jaar aan schorsing kosten kwijt.

De RDW heeft meer grip op onverzekerden gekregen

Er zijn nog steeds lieden die onverzekerd autorijden. Wel is het aantal flink gedaald. Want er is strengere wetgeving ingevoerd omtrent de verzekeringsplicht. De RDW heeft meer mogelijkheden gekregen om onverzekerden op te pakken en direct een boete te geven. Ook kunnen rijbewijzen worden ingenomen. De RDW kan nu ook door kentekens met autoverzekeringen te koppelen, de onverzekerden opsporen.

Online is een autoverzekering snel geregeld

Een autoverzekering direct afsluiten is dus eigenlijk het eerste dat je doet als je een auto op naam hebt gekregen. Dat betekent niet dat je tevreden hoeft te zijn met de eerste de beste autoverzekeraar, zeker niet als die een gepeperde premie vraagt. Via een online vergelijkingssite heb je snel een aantal verzekeraars te pakken zodat jij diegene kunt kiezen die jou het best bevalt.

Lees tip:  APK keuring, wat zijn de verplichtingen?

Author: Admin_SEO

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.