Auto tuning het uiterlijk van het voertuig verbeteren

Auto tuning is de eenvoudige aanpassing van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere set van gewenste prestaties dan die waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. Meestal is dit alleen hogere motortoerentallen en/of dynamische prestatiekenmerken, maar soms kunnen voertuigen ook worden gewijzigd om een betere brandstofefficiëntie te verkrijgen, of een verbeterde soepelheid in reactie. Het wordt ook vaak gedaan om een voertuig te personaliseren voor wedstrijden, en zelfs om versleten onderdelen te vervangen.

Auto Chiptuning? Ga naar www.mijnchiptuning.nl

Sport ophanging

Een van de meest gevraagde wijzigingen, vooral door jongere enthousiastelingen, is een sportophanging systeem. Dit komt neer op het veranderen of aanpassen van de ophanging geometrie, veren, veerpoten, en banden. Deze worden meestal gekozen om de bestaande ophanging setup overeenkomen. Een populaire keuze van auto tuning is om het remsysteem te upgraden om beter aan te sluiten bij een agressieve rijstijl, zoals hoge snelheid circuit rijden.

De ophanging geometrie wordt meestal aangepast om de contactdruk van de band met de grond te helpen verlagen. Bijvoorbeeld, wanneer de band wordt opgestookt tot maximale snelheid, wordt meer gewicht naar voren gebracht op de veren, die vervolgens druk uitoefent op de veerpoten, en uiteindelijk een nadelig effect heeft op de ophanging geometrie wat resulteert in hogere druk en slechtere handling. Er zijn een paar modificaties die kunnen worden gemaakt om dit effect te verminderen, die zijn: het verhogen van de bandenspanning, het verlagen van de veercompressie, en het vervangen van sommige of alle van de veren.

Meerdere fases tunen

Als je begint met het tunen van je auto, is je belangrijkste doel om de best mogelijke prestaties te bereiken. Naarmate je verder komt met het tunen van je auto, zul je in staat zijn om elke fase van de modificatie aan te passen om een specifiek effect te bereiken. Verschillende tuning stadia kunnen worden gerelateerd aan een bepaalde auto tuning probleem, dat kan worden verbeterd door extra modificaties.

Lees tip:  Is private lease goedkoper dan kopen?

Populaire manieren om je auto te tunen

Enkele van de meest voorkomende auto tuning wijzigingen omvatten tune-ups voor de motor, carrosserie, en ophangingen. Motor tuning omvat wijzigingen aan het stationair toerental, compressie, emissie, herbedrading, enz. Body modificaties omvatten wijzigingen aan de grootte en vorm van het lichaam. Verschillende soorten carrosseriestijlen omvatten nierspatbord, kofferbaklip, quad tip, voorbumper, achterbumper, agressieve veerpootstang, body kit, zijskirts, achterskirts, kwadrant trim, uitlaat tips, projector koplampen, groot licht koplampen, mistlampen, projector mistlampen, prestaties uitlaat, spiegels, enz. Opschorting tuning omvat het verlagen van de veerpercentages, het wijzigen van het hydraulische systeem, het veranderen van de anti-roll bars, het wijzigen van de voorste veerpoten bars naar aluminium buizen, enz.

Afgezien van deze veel voorkomende modificaties, kan tuning van de auto worden ingedeeld in twee hoofdcategorieën, cosmetische en functionele. Het basisdoel van modificaties is om de visuele aantrekkingskracht van het voertuig te verbeteren. Dit mag echter niet de belangrijkste reden zijn om de modificaties aan te nemen. De functiegerichte modificaties zijn gericht op het verhogen van het brandstofverbruik en het verhogen van de betrouwbaarheid van het voertuig. De meest voorkomende van deze functionele modificaties zijn brandstof tuning, ophanging tuning, motor tuning, carrosserie wijzigingen, enz.

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.