Auto stofzuigen? Dit is wat je nodig hebt

Auto stofzuigen

In een auto wordt geleefd. Daar kom je vooral achter wanneer je de auto gaat schoonmaken. De auto schoonmaken en stofzuigen is een klus waarbij je wel een draadloze stofzuiger kan gebruiken. We keken voor je naar die eisen waar een stofzuiger aan moet voldoen wanneer je de auto gaat stofzuigen. 

Een snoer wat lang genoeg is 

Niet iedereen heeft de beschikking over een stofzuiger die draadloos is. Het is dan ook zaak dat je kijkt naar een snoer wat lang genoeg is om vanuit je huis in je auto te kunnen komen. Gemiddeld heeft een stofzuiger een snoer van 10 meter. De slang van de stofzuiger is ook nog eens een heel handig verlengstuk. Is dit nog niet toereikend dan moet je een kabelhaspel nemen en daarmee het snoer verder verlengen. 

Kies de juiste opzetstukken 

Een stofzuiger heeft de juiste opzetstukken nodig om je auto goed te kunnen zuigen. De meeste stofzuigers komen tegenwoordig met een meubilair opzetstuk. Het gaat hier om een kleine zuigmond waarmee je de autostoelen en de bank kan schoonmaken. Verder moet je opletten dat er een kierenzuiger bij de stofzuiger zit. Op die manier kom je ook goed tussen de stoelen en de bank. Een zachte borstel zal helpen om het dashboard te zuigen zonder dat er krassen op ontstaan. Heb je een hond of kat die regelmatig mee reist dan heb je ook een turbo borstel nodig om de haren uit de bekleding te krijgen. 

Denk aan het vermogen 

De bekleding van je auto ligt vaak voor een deel los. Zeker bij de automatten en de mat in de kofferbak is dit het geval. Denk er dan ook aan dat je het vermogen van de stofzuiger wat instelt. Door het vermogen op wat zachter te zetten voorkom je dat je de matten moet tegenhouden terwijl je ze zuigt. Een vaste bekleding en de stoelen kan je gerust met een wat hoger vermogen zuigen. Een draadloze stofzuiger heeft vaak een lager vermogen wat de klus gemakkelijker maakt. Een schone auto is een nette auto. Door regelmatig te zuigen houd je jouw auto schoon.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over BPM aangifte doen

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.