Auto onderhoud extreem belangrijk

Wanneer je auto goed rijdt wilt niet zeggen dat alles onder de motorkap ook goed is. Maandelijks auto onderhoud is van belangrijk voor een langdurige relatie met je auto. Maar wat is allemaal van belang om je auto te onderhouden?

Rijd niet te gek

Wanneer je normaal rijdt met een auto hoeft er in principe minder auto onderhoud plaats te vinden. Overbodig hard rijden, noodstoppen maken of door de bochten scheuren is niet bevorderlijk voor de auto en hierdoor zal de auto sneller slijtage krijgen of kwaaltjes. 

Maandelijks vloeistoffen controleren 

Vloeistoffen controleren is erg belangrijk bij auto onderhoud, misschien wel hét belangrijkste. Hieronder vallen voornamelijk olie en koelwater. Olie en koelwater moeten bij dagelijks gebruik van de auto maandelijks gecontroleerd worden. Bij oudere auto’s zal dit vaker moeten worden bijgevuld dan bij nieuwere auto’s. Koelwater is het andere vloeistof die zeer belangrijk is voor de motor. Wanneer deze vloeistof op is richt het grote schade aan, aan de motor. Seizoen klaar maken

Dit geldt zowel voor de zomer als voor de winter. In de zomer moet je voorkomen dat de auto over hit raakt, zorg voor een goede luchtstroom door de filters en dat het koelwater voldoende aanwezig is. In de winter hebben vele accu’s last van spontane leegloopheid wat resulteert in het niet kunnen starten van de auto. Dit zorgt voor vele irritaties. Controleer daarom altijd of de accu nog voldoende presteert. Daarnaast is auto onderhoud ook het verwisselen van de banden. In de winter, winterbanden en in de zomer, zomerbanden. 

Lees tip:  Helm kopen motor: wat voor verschillen kun je merken?

Bandenspanning controleren

Daarnaast is de bandenspanning ook van belang voor het auto onderhoud. Laat ze niet te slap worden, maar ook zeker niet te hard. Bij te harde banden is er kans op explosiegevaar wanneer ze te warm worden. Wanneer ze te slap zijn is de kans op een lekke band juist groter. 

Filters schoonhouden

Het laatste punt, wat eerder al is benoemd in dit blog, is het controleren van de filters. Een filter mag niet verstopt raken of vol zitten met vuiligheid. Dit helpt een motor beter presteren en is dus van belang voor het auto onderhoud. 

Bescherm de lak

Het beschermen van de lak van jouw auto kan belangrijk zijn als je de auto op waarde wilt houden. Hoewel het niet per se met de veiligheid heeft te maken, kunnen de UV straling van de zon, regen en sneeuw de lak van je auto op den duur flink aantasten. Daarom is het goed om een een kwalitatieve autohoes aan te schaffen die jouw auto daartegen kan beschermen. Zo voorkom je lakschade en blijft jouw auto mooi glimmend!Author: Ilonka

1 thought on “Auto onderhoud extreem belangrijk

  1. Mijn bandenspanning controleer ik ook regelmatig. Dit zorgt voor een goede wegligging en de banden slijten minder snel heb ik gehoord. Gelukkig kan je dit bij een garage laten doen of simpelweg bij een pompstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.