Van het importeren van een auto wordt gesproken als een bepaalde auto, die is gebouwd om te worden verkocht in een bepaalde land, naar een land als Nederland wordt gebracht om daar te worden verkocht.
Is het legaal?
Wie een auto wil importen moet voldoen aan bepaalde gesteld regelgeving vanuit de overheid. Zo moet u bijvoorbeeld de auto laten keuren bij het RDW bij invoering in Nederland en de BPM berekenen en afdragen.
Hoe zit het met de verzekering?
Bij het terugrijden van bijvoorbeeld Duitsland naar Nederland kan je de auto verzekeren. Helaas is het alleen mogelijk om jouw auto WA te verzekeren. Dat betekent ,dat als u schade toebrengt aan het voortuig van een ander persoon, u zelf verantwoordelijk bent voor de schade.
Wat zijn de voordelen?
Natuurlijk zijn er ook een paar voor- en nadelen verbonden aan het importeren van een auto. Enkele voordelen:
Meer aanbod
Als je kijkt voor een auto in bijvoorbeeld een land als Duitsland, dan zie je al snel dat het aanbod van tweedehands auto groter is dan het aanbod in Nederland. Daarbij worden er veel auto’s aangeboden met een lage kilometerstand wat heel aantrekkelijk is. In een land als Duitsland vindt u dus sneller uw droomauto
Meer opties
Voor hetzelfde geld krijg je in Duitsland meer waar voor je geld. Zo hebben Duitse auto’s uit het hogere segment vaak meer opties dan de auto’s in Nederland.
Wat zijn de nadelen?
Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het importeren van een auto. Zoals hierboven beschreven moet de auto van a naar b worden verplaatst, opnieuw worden gekeurd en op kenteken worden gezet.
- ‘Ferrari kiest voor Sainz als opvolger Vettel’
- ‘POST OPULENCE’: ROLLS-ROYCE ONTHULT EERSTE CONSUMENTENINZICHTEN VOOR NEW GHOST
- ’s Winters veilig rijden
- Je sloopauto verkopen voor een goed bedrag
- 10 redenen waarom steeds meer mensen voor een lease kiezen