Auto huren? Waar moet je op letten?

Auto huren Waar moet je op letten

Wil je een auto huren, maar heb je geen idee waar je precies op moet letten? Hier geven we de beste tips als het aankomt op het huren van een auto. Dit kan voor een vakantie zijn, maar ook als je er eentje gewoon nodig hebt in eigen land. Eigenlijk zit er geen verschil in het huren alleen is een auto vaak wat goedkoper als je hem langere tijd huurt. Hieronder de beste tips om succesvol een auto te huren.

Vergelijk en controleer autoverhuurders

Er zijn talloze autoverhuurders en daarom doe je er verstandig aan om ze online met elkaar te vergelijken. Het grote voordeel hiervan is dat je precies zit wat je kwijt bent en wat het allemaal gaat kosten. Wel moet je goed opletten dat je wel eenzelfde type auto vergelijkt. Ga dus niet een BMW bij de ene verhuurder vergelijken met een Citroen C1 bij de andere. Daarbij is het verstandig om van autoverhuurders de ervaringen te controleren. Hier kan je bijvoorbeeld de Sixt ervaringen lezen, maar ook andere autoverhuurders zijn daar te vinden.

Controleer de dekking

Een goede verzekering is uitermate belangrijk en eigenlijk is dit bij alle grote autoverhuurders prima geregeld! Zo hebben ze vaak al alle benodigde verzekeringen als je de auto huurt. Niet alleen jij hebt hier namelijk wat aan, want zij lopen hierdoor ook minder risico. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld allerlei extra’s te nemen. Het is aan jou of je ergens goed bij voelt, maar vaak zijn deze extra! Het is dus niet noodzakelijk en ga dan ook na of alles verzekerd is wat je wilt. Zo niet dan is zo een extra verzekering handig anders is het zonde van je geld.

Lees tip:  Wat gebeurd er met oude auto's?

Een tip is om goed op te letten of bijvoorbeeld de andere persoon ook is verzekerd als die gaat rijden. Bij sommige autoverhuurders is bijvoorbeeld alleen de huurder verzekerd.

Controleer de auto

Ga je de auto ophalen dan is het verstandig om de auto even goed na te lopen! Stap niet direct in en rij weg. Loop even een rondje om de auto met de verhuurder en kijk of binnen ook alles er netjes uitziet. Je wilt niet dat er deuken en krassen opzitten waar jij later voor moet opdraaien.

Huur wat je nodig hebt

Het klinkt een beetje gek, maar huur wat je nodig hebt. Heb je niet een BMW nodig dan is het zonde om er wel voor te betalen! Alles wat extra op een auto zit daar betaal je voor en zeker als je deze langere tijd gaat huren dan kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Zorg dat je van tevoren goed nadenkt waar de auto aan moet voldoen. Zoek daar een auto bij en ga niet rondklikken om vervolgens de auto te huren die je het mooiste vind. Dat zou echt zonde van je geld zijn.Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.