Auto huren vanaf Schiphol

In de omgeving van Schiphol liggen vele leuke plekken die het bezoeken dubbel en dwars waard zijn. Het voordeel van het huren van een auto in deze omgeving is dat je in een korte periode veel plekken kunt bezoeken. Graag nemen we je mee in onze ideale autoroute in Noord-Holland voor een dag of weekend on the road. Al vanaf €24,- kun je een auto huren vanaf Schiphol! Bij BB&L Auto huren Schiphol wordt je verwelkomd in de aankomsthal en rechtstreeks meegenomen naar je huurauto zodat je meteen de weg op kunt! Voor Engelstalige toeristen is er ook de Car hire Amsterdam Airport voor Engelstalige hulp met het huren van een auto.

Bezoek het bruisende Amsterdam

Vanuit Schiphol is het 10 minuten rijden naar de hoofdstad. Onze tip is om de auto te parkeren buiten de ring. Vanaf hier kun je namelijk gemakkelijk de stad met het openbaar vervoer, te fiets of lopend de stad te verkennen en betaal je niet al te veel parkeerkosten! Ervaar de echte stadse sfeer van Amsterdam. Bezoek het Anne Frank museum, het Rembrandtplein of neem deel aan een rondvaart door de grachten!

Plan een dagje Volendam en Marken

Op maar 20 minuten van Amsterdam liggen het vissersdorp Volendam en schiereiland Marken. De toeristische trekpleisters staan bekend om hun eigen dialect, cultuur en sfeer. In Volendam en Marken ga je meteen een stuk terug in de tijd. Zo merk je in Marken nog echt dat de inwoners afkomstig zijn uit het vissersdorp: een aantal lopen nog op klompen en dragen de typische klederdracht van Marken.

Lees tip:  Collega’s op de weg? Met deze handige auto accessoires verras je ze

Vanuit Volendam met de boot naar Marken

Parkeer de auto in het centrum van Volendam en begin met een bijzondere wandeling in het oude ‘doolhof’. In het doolhof van Volendam zijn de leuke foto’s te maken. Loop je even verder naar de haven, dan kom je terecht in het bruisende gedeelte van het dorp, oftewel de Dijk. Op de dijk vind je meer dan 20 authentieke kroegen, cafés en restaurants waar veel verse vis wordt bereidt en verkocht. Om dé trip compleet te maken sluit je natuurlijk af met een foto in klederdracht en een haring met uitjes én zuur! Vanuit de haven reizen periodiek boten naar Marken, dat een stukje verder ligt. In Marken zijn leuke winkeltjes, klompenmakers en een zeer mooie vuurtoren te bezoeken.

Leef je uit in de Zaanse Schans

Na de lunch in Volendam, kunt u de Zaanse Schans al bereiken binnen 25 minuten per auto via de A7. Sluit de dag af aan de Zaan. Wandel langs de molens, pakhuizen en bekijk hoe het kaasmakerijproces in zijn werk gaat. De Zaanse Schans staat bekend om zijn unieke sferen en oudhollandse omgeving. Bij BB&L autoverhuur Schiphol huur je gemakkelijk en eenvoudig een auto om deze leuke autotrip te kunnen maken!

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.