Alles wat je moet weten over schade aan je auto

autoschade

Schade aan je auto kan helaas iedereen overkomen. Misschien heb je onderweg een paaltje geraakt of is iemand tegen je auto aangefietst en is lakschade ontstaan. Zelfs de beste automobilist heeft wel eens te maken met schade aan zijn auto. Een klein krasje kan immers iedereen overkomen.

Lakschade is de meest voorkomende vorm van autoschade. Het kan iedereen overkomen en lijkt vaak niet zo’n groot probleem. Maar als je het niet goed repareert, kan het na verloop van tijd groter worden. Daarom is het belangrijk dat je het goed repareert. In dit artikel vertellen we je meer over het repareren van lakschade.

Hoe diep is mijn kras?

De eerste stap bij het herstellen van uw kras is het beoordelen van de diepte van de schade. Is het slechts een oppervlakkige kras of is de lak beschadigd? Als je het metaal onder de lak kunt voelen, dan is er sprake van diepe schade. Dit gebeurt meestal wanneer u iets hards raakt met uw auto, bijvoorbeeld een paal of een andere auto. In dit geval is het het beste om naar een professional te gaan.

Als de schade slechts oppervlakkig is, kan je het vaak zelf repareren. Dit kan je meestal zien aan de kras. Als het maar een licht krasje is, kunt je het er waarschijnlijk uitpoetsen. Maar als de kras dieper is, zult u verf of plamuur moeten gebruiken om de schade te repareren.

Hoe repareer je lakschade aan je auto?

Als de kras slechts oppervlakkig is, kan je beginnen met het polijsten van de kras met schuurpapier of licht schuren met een schuurmachine. Dit verwijdert vuil van de kras. Als de kras dieper is, kunt u gebruik grondverf om de schade op te vullen. Zodra de primer droog is, kan je er met bijpassende verf overheen schilderen. Breng ten slotte een laagje blanke lak aan om de reparatie te beschermen.

Lees tip:  Welke voordelen biedt wagenpark telematics?

Benodigdheden

Om lakschade aan uw auto te repareren, heb je het volgende nodig:

-Schuurpapier

-Primer

-Verf

-Blanke lak

Ga je machinaal te werk? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een schuurmachine en een polijstmachine.

Oppoetsen voor extra glans

In principe is je auto nu weer zo goed als nieuw en is je lakschade niet meer te zien! Eventueel kun je je wagen voor extra glans oppoetsen met behulp van een polijstpasta of wax.

Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.