Alles over VR gamen

VR bril

De afgelopen jaren zit VR en het gamen in deze virtuele wereld in een ontzettende ontwikkeling. Zo erg zelfs dat de grenzen tussen de virtuele en echte wereld als soms bijna vervagen. Gebruikers zijn volledig ondergedompeld in de virtuele wereld. Deze wereld biedt zeer veel kansen voor de game industrie en in dit artikel zal ik hier een kort informatief stuk over schrijven zodat jij weer helemaal up to date bent over VR gamen.


Wat is er mogelijk dan?

Ik hoor je al denken, wat is er allemaal mogelijk dan met dat VR gamen? In deze wereld zijn er meerdere brillen en apparaten beschikbaar die ieder verschillende plus en minpunten hebben. VR brillen kan je momenteel ook op alle gameplatformen gebruiken zoals de PS4, XBOV One en pc’s. Ook mobiele gamers kunnen hun telefoon aansluiten op een bril en in de game springen. 

Welke games zijn er allemaal beschikbaar dan voor VR gamers? Aan het begin was het aanbod nog zeer beperkt maar de laatste jaren trekt dit flink aan en worden ook grote titel aangeboden in VR. De soorten games lopen uiteen van een Formule 1 simulator huren tot het afschieten van enge monsters in een verre toekomst op een verlaten planeet.

Formule 1 simulator huren

Er is dus eigenlijk voor iedereen wel een game die in VR gespeeld kan worden. Deze veelzijdigheid laat zich ook zien in de inzetbaarheid van deze games en brillen. Naast veel particulier gebruik zijn er ook steeds meer bedrijven die VR ervaringen aanbieden voor evenementen, bedrijfsfeesten, verjaardagen of beurzen. Deze publiektrekkers doen het de laatste jaren zeer goed en is uitgegroeid tot een populaire optie. Bedrijven kunnen hun medewerkers, bezoekers of klanten race simulators, VR simulators, motion simulators, schietspel simulators of sport/muziek simulators aanbieden in een interactieve setting.

Lees tip:  GP Monza: een avondbezoek aan Milaan

Kortom; VR gaming zit nog steeds heel erg in de lift en met alle ontwikkelingen door de jaren heen en in de komende jaren zal dit alsmaar aantrekken. Als je een échte en toffe ervaring wil is het wel aan te raden om deze vorm van gamen eens te gaan proberen! 

Author: Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.