Aanhanger kopen; dit zijn 3 punten waar je op moet letten

Aanhanger kopen

Er zijn veel redenen te bedenken voor het kopen van een aanhanger. Een aanhanger is altijd handig voor momenten waarop je auto onvoldoende ruimte biedt. Denk bijvoorbeeld als je een bank moet vervoeren, als je gaat verhuizen of als je na een opruiming veel spullen naar de gemeentewerf moet brengen. Ook zakelijk is een aanhanger kopen altijd handig. Voor bedrijven in de (tuin)bouw is een aanhangwagen zelfs onmisbaar.

Een aanhanger kopen is vaak op termijn een heel stuk goedkoper dan het huren van een aanhanger. Als je regelmatig van plan bent om een aanhanger te gebruiken is kopen de voordeligste optie. Maar waar moet je op letten bij een aanhanger kopen? Wij hebben 3 punten waar je op moet letten voor je verzameld!

1. Welk type aanhanger

Aanhangers zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en types. Het is daarom ook belangrijk om te bedenken waar je de aanhanger voor wilt gebruiken en welk type aanhanger het beste hiervoor geschikt is. Belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een type aanhanger zijn: enkel of dubbel asser en ongeremd of geremd.

2. Verzekering

Veroorzaak je met jouw aanhanger schade? Dan wordt dit gedekt door de WA-verzekering van de auto waaraan de aanhanger is gekoppeld. Je hoeft de aanhanger dus niet apart te verzekeren voor het veroorzaken van schade. Echter ben je voor diefstal en schade aan de aanhangwagen zelf niet verzekerd. Als je een nieuwe aanhanger koopt dan is het verstandig om een aanhangerverzekering te overwegen.

3. Rijbewijs nodig of niet

Een rijbewijs B is voldoende als het totale gewicht van de auto met aanhanger minder dan 3500 kilo is of de aanhanger minder dan 750 kilo weegt. Op het moment dat er meer gewicht vervoert moet worden, dan is er een rijbewijs B+ of BE nodig. Bij het kopen van een aanhanger is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Meer over welk rijbewijs je nodig hebt vind je op ANWB.nl.

Lees tip:  Collega’s op de weg? Met deze handige auto accessoires verras je ze


Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.